Volvos nya elektriska SUV kan namnges efter den nordiska mytologin.
Nyligen ansökte Volvo om varumärkesskydd för namnet ”Embla” – den första kvinnan enligt asatron.
– Det jag kan säga är att namnet börjar med en vokal, har vd Håkan Samuelsson sagt.

ANNONS

Inom några månader kommer Volvo att visa upp sin första renodlade elbil någonsin. Det blir en efterträdare till dagens XC90-modell och bilen kommer endast att finnas med eldrift. I veckan gick Volvo ut och visade upp detaljer från konceptbilen Concept Recharge som kommer att finnas i den nya bilen. Bilen präglas av nordiska naturmaterial och svensk design.

Volvo Concept Recharge visar hur de kommande elektriska modellerna ska se ut. Den första bilen som efterträdaren XC90 kan komma att heta Embla. Foto: Volvo Cars

Det är den första elbilen av tre som ska presenteras fram till 2025. Volvo har redan bekräftat att de ändrar nomenklaturen på sina bilar. I stället för bokstäver och siffror kommer bilarna att bära personnamn.

Anknyter till Tors Hammare

Dagens PS kan i dag avslöja det möjliga namnet på den nya elektriska bilmodellen som kommer nästa år. Volvo använder redan Tors Hammare som strålkastare på sina bilar, så det nya möjliga namnet kan tyckas vara logiskt.

Dokument som vi tagit del av visar att Volvo Cars ansökt om varumärkesskydd för namnet ”Embla” den 8 oktober i år. Enligt varumärkesansökan har Volvo begärt skydd för namnet inom ”Landfordon och -fortskaffningsmedel; bilar; delar och komponenter till landfordon”.

Volvo använder redan Tors Hammare som strålkastare, att bilen kan döpas till Embla från nordisk mytologi kan tyckas vara logiskt. Foto:

Embla har en naturlig koppling till Tors Hammare som Volvo använder som strålkastare på alla sina bilar. I nordisk mytologi skapade Oden de första människorna tillsammans med Vili och Vé. En ask och en alm förvandlades till människorna Ask och Embla. Enligt asatron är Embla människornas stammoder. Oden är även pappa till Tor.

ANNONS
ANNONS

Volvo: Kommenterar inte spekulationer

Och elbilar torde vara nödvändiga om mänskligheten ska undvika Ragnarök, jordens undergång. Volvos vd Håkan Samuelsson har tidigare bekräftat att den första modellen har ett namn som börjar på en vokal. Volvo vill i dag varken bekräfta eller dementera om Embla blir det slutliga namnet på den nya bilen.

– Vi kommenterar inte spekulationer om framtida produkter, säger Ben Foulds hos Media Relations hos Volvo Cars till Dagens PS.

Volvos dokument inkom den 8 oktober i år till EU:s varumärkesmyndighet Euipo i Alicante.