Apple uppges släppa en egen bil med revolutionerande batteriteknik 2024.
Enligt Reuters kommer bilen att vara självkörande och ha lång räckvidd.
– Det är nästa nivå, som första gången du såg iPhone, säger en uppgiftslämnare till Reuters.

ANNONS

Nu kommer nya uppgifter om att Apple är på väg att släppa en egen personbil. Det har florerat uppgifter sedan 2014 om Apple-bilen, och vid ett tillfälle lade Apple ner utvecklingen av ”Project Titan”.

Enligt Reuters är Apple nu på gång med bilen igen. Den kommer att vara elektrisk, ha banbrytande batteriteknik och vara självkörande. Apple-veteranen Doug Field är sedan två år tillbaka på företaget för att leda projektet efter att ha arbetat på Tesla.

LÄS ÄVEN: Elon Musk: Skulle sälja Tesla till Apple

”Inte en mobiltelefon”

Apple avböjer att kommentera de nya uppgifterna. Att börja med biltillverkning är en stor utmaning även för ett gigantiskt företag som Apple. Det tog 17 år innan Tesla började gå med vinst.

– Om något företag på planeten ska klara det är det förmodligen Apple. Men samtidigt är det inte en mobiltelefon, säger en person som jobbat inom Project Titan till Reuters.

Sannolikt kommer Apple inte att montera bilen i egna fabriker, utan kommer att anlita en tillverkningspartner. Tidigare i höst offentliggjorde Foxconn som tillverkar iPhone att de ska börja med biltillverkning. Foxconn lanserar en plattformsteknik som tillåter olika företag att designa sina egna bilar och sedan tillverka dem i Foxconns fabrik.

Uppgifterna från Reuters mottogs med viss skepsis från Apples investerare.

ANNONS
ANNONS

– Jag ser fortfarande inte vad som tilltalar med bilindustri, men Apple kanske ser det från en annan vinkel, säger Hal Eddins, chefsekonom på Capital Investment Counsel.

Dagens PS berättade i går att Tesla nu tagit klivet in på börsindexet S&P500. Aktien föll med sex procent under första handelsdagen. Samtidigt steg Apples aktie med 1,2 procent.