Elon Musk kommenterar nu uppgifterna om att Apple ska börja tillverka elbilar.
Teslachefen avslöjar att han försökte sälja sitt företag till Apple för en tiondel av dagens värdering.
– Konstigt om det är sant, skriver Musk om Apples nya bil på Twitter.

ANNONS

I går berättade Dagens PS om att Apple sägs planera en ny elbil med lansering 2024. Bilen ska vara både självkörande och ha revolutionerande batteriteknik. Enligt en uppgiftslämnare är det nästa nivå av bil, och ska ge samma känsla som när Apple för första gången visade iPhone.

Uppgifterna verkar ha bidragit till att Teslas aktie har tappat nära åtta procent sedan inträdet på S&P500. Nu kommenterar Teslas vd Elon Musk för första gången Applebilen – och avslöjar att han erbjudit Apple att köpa Tesla.

– Under de mörkaste dagarna med Model 3-programmet så kontaktade jag Tim Cook för att diskutera ett förvärv av Tesla för Apple, för en tiondel av dagens värde. Han vägrade att ta mötet, uppger Elon Musk på Twitter.

Elon Musk har tidigare berättat att Tesla var nära att gå i konkurs under 2017 och 2018 när tillverkningen av Model 3 skulle starta.

Under de senaste åren har Apple rekryterat ett antal chefer från Tesla som nu arbetar med utveckling av självkörande teknik och drivlinor på Apple. Talesmän för Apple har avböjt kommentarer om uppgifterna om den kommande bilen som sägs få revolutionerande batteriteknik. Flera analytiker säger att Apples eventuella intåg på marknaden skulle vara mycket negativt för Tesla.

– Tesla använder redan järnfosfatbatterier för bilar tillverkade i vår fabrik i Shanghai. En monocell är elektrokemiskt omöjlig, eftersom max spänning är ungefär 100 gånger för låg. Kanske menade de celler bundna ihop, som vårt strukturella batteripaket? kommenterar Elon Musk ryktena om Applebilen.