Förra månaden lanserade Lamborghini nya Urus Performante som ersättare till ordinarie Urus. Nu har det blivit dags att bredda modellutbudet; här är nya Lamborghini Urus S.

ANNONS

Nya S placerar sig jämte Performante i Urus-hierarkin. Det innebär att man under huven finner man en 4-liters V8 på 666 hästkrafter och 850 newtonmeter.

Lamborghini Urus S
Under huven får man samma 4-liters V8 som i Performante. (Foto: Lamborghini)

S som i super

Den ovannämnda motorn katapulterar nya Urus S till 100 på 3,5 sekunder, 200 på 12,5 sekunder och vidare till en toppfart på 305 kilometer i timmen.

För att man inte ska glömma bort att man har en V8 under huven har även avgassystemet omkalibrerats för en förhöjd akustisk upplevelse.

Motorn är kalibrerad på samma sätt som i Performante samtidigt som S bjuder på en något mer komfortabel upplevelse bakom ratten.

Urus S
Toppfarten på Urus S är 305 kilometer i timmen. (Foto: Lamborghini)

Fokus på lifestyle i Lamborghini Urus S

Nya Lamborghini Urus S fokuserar en hel del på lifestyle som italienarna själva uttrycker det.

ANNONS
ANNONS

Urus S får inslag som lyxaspekten vilket medför att kunderna får nästintill oändligt med valmöjligheter när det kommer till färger, interiör, materialval, fälgar och liknande.

Det finns även möjlighet att köpa till ett kolfibertak.

Framtill möts man av en stramare grill och kunderna får även möjlighet att välja och vraka bland olika färgkombinationer för detaljer.

Även baktill får sig Urus S en annan look jämfört med Performante – tanken är att anspela mer på elegans snarare än prestanda.

Urus S interior
Interiören går att konfigurera precis som man vill. (Foto: Lamborghini)

Olika stuk

Syftet med Urus S är som sagt att bredda Urus-utbudet där tanken är att de olika modellerna ska tilltala olika typer av Lamborghini-kunder.

ANNONS
ANNONS

Performante förblir valet för den som premierar prestanda, inte minst rent kosmetiskt, medan S är tänkt att vara ett lite mer lifestyle-orienterat alternativ.

Priset för Lamborghini Urus S börjar på ungefär 2,67 miljoner kronor för den svenska marknaden, att jämföra med Performante som börjar på närmare 3 miljoner.

Läs mer: Här är nya Lamborghini Urus Performante [Dagens PS]
Läs mer: Bästa lyxsuven – bäst i alla tester [Dagens PS]