Nu visar Hyundai upp de första bilderna på Genesis GV60. En modell som kommer att lanseras i Europa.

ANNONS

Hyundai lanserar den nya elbilen från sitt egna lyxbilmärke Genesis i Europa. Den har fått namnet GV60 och får samma drivlina som syskonen Hyundai Ioniq 5 and Kia EV6. Nu har de släppt de första bilderna på bilen.

Likheter med syskonen

Det är inte bara drivlinan som är lika sina syskonbilar. Genesis drar dock på med en lyxigare nivå – speciellt materialvalet.

Genesis invändigt
”Skönheten i det blanka utrymmet” är parollen för interiören i bilen. Fokus ligger på den runda kristallen som fungerar som växelväljare. Notera även att backspeglarna är ersatta med kameror och skärmar på insidan av dörren. (Foto: Genesis)

Inga detaljer

Hyundai/Genesis släpper inga närmare detaljer om bilens prestanda, räckvidd eller för den delen när modellen kommer att gå att köpa. Det spekuleras i att prestandan kommer att ligga på samma nivå som syskonen i koncernen. Det vill säga en elbil som går runt 50 mil på en laddning och som snabbladdas på 18 minuter för att komma upp i 80 procents batterikapacitet.

GV60 är den andra modellen från den koreanska biltillverkaren som når den europeiska marknaden.

Genesis G80
Innan dess lanseras en elversion av den lyxiga sedanen G80. Dessutom kommer de med en tredje modell som ännu är hemlig. (Foto: Genesis)

– När vi lanserade i Europa lovade vi att ta tre elbilar till marknaden inom vårt första år. Vi är stolta över att bekräfta att GV60 blir vår andra elbil för Europa strax efter lanseringen av den elektrifierade G80, säger Dominique Boesch, Genesis Europachef.

ANNONS
ANNONS
Genesis GV60
– Genesis GV60 är den första elbilen på en dedikerad elektrisk plattform och kommer att ge en helt ny upplevelse av en lyxig elbil baserad på vår identitet. Vi kommer ha nytta av vårt unika kundfokuserade motto där service kommer före försäljning, tillägger Boesch. (Foto: Genesis)

Läs mer: Hyundai lanserar lyxkombi för Europa