Nu har leveranserna av superbåten Tecnomar for Lamborghini 63 kommit igång. En av de glada båtägarna är MMA-stjärnan Conor McGregor som knep ett exemplar för omkring 40 miljoner kronor, skriver Carup. 

ANNONS

Den italienska biltillverkaren Lamborghini är mer än läckra lyxåk. Att företaget slår sig in i båtbranschen har varit känt i närmare två år. Sedan dess har förväntningarna på den exklusiva superbåten Tecnomar for Lamborghini 63 varit höga.

Tecnomar for Lamborghini 63
Som att köra lyxbil på vatten. (Bild: Tecnomar)

Klassisk Lamborghini som flyter

Tanken är att Tecnomar for Lamborghini 63 ska kunna möta upp Lamborghinis bilar och körupplevelser, undantaget att den tar sig fram på vatten. Den 63 fot långa båten är utrustad med dubbla V12-dieslar på 4000 hästkrafter, vilket tar den upp i 60 knop, motsvarande 111 km/h. Prislappen? Omkring 40 miljoner kronor.

Bakom den spektakulära modellen och varumärket Tecnomar står The Italian Sea Group, global operatör inom lyxyachtindustrin, van vid att konstruera och bygga om större fartyg.

MMA-stjärna stolt ägare

Bland de första att lägga vantarna på ett exemplar av den nya Lamborghini-båten för mer än 40 miljoner kronor blev MMA-stjärnan Conor McGregor som knep den tolfte båten i serien och i dagarna fick den levererad. McGregor som sedan tidigare står bakom whiskymärket Proper No.12, döpte mycket påpassligt sitt nyförvärv till No.12, skriver Carup.

Nu väntas försäljning och leveranser rulla på för Tecnomar for Lamborghini 63 vilket välkomnas av The Italian Sea Group.

ANNONS
ANNONS

”Jag är mycket nöjd med de mål som uppnåtts hittills, som bekräftar marknadens uppskattning för denna avantgardistiska motoryacht som är ett resultat av excellens inom yachtbranschen i kombination med supersportbilars högsta kvalitet”, skriver Giuseppe Taranto, vice ordförande på företagets hemsida.

Läs även: Veckans snyggaste bil – Lyxig Lamborghini från 1967 [Dagens PS]