De tyska biljättarna Mercedes, BMW och Audi kan känna sig slagna, de finns inte längre med i tio i topp när det gäller de bästa bilarna att äga.

ANNONS

När folket själva får välja ratas de tyska biljättarna Mercedes, BMW och Audi. I alla fall när det gäller att äga dem.

I den senaste undersökningen av Driver Power får vi gräva djupt i listan för att hitta en modell av de tyska premiumbilarna. Först på 22 plats hittar vi Audi Q3, strax följd av Mercedes A-Class – BMW då? Jo, de hittar vi först på 31 plats av 75 modeller i listan. Det är de brittiska kunderna själva som utgör jury i undersökningen, därav märket Vauxhall i listan – som i andra länder går under det mer kända bilmärket Opel.

Volvo före

Volvo kommer före de tyska jättarna, med modellen XC40 hittar vi den svenska bilen så pass högt upp som på åttonde plats, en bra bit framför de tyska konkurrenterna.

Topp tio delas syskonligt mellan Europa och Asien med fem bilar vardera, toppar listan gör de båda sydkoreanska syskonbilarna Hyundai Kona på första plats och Kia Rio på andra plats. De är de enda bilarna där över 92 procent av ägarna är nöjda med sina bilar.

De övriga bilmodellerna i topp tio är Mazda CX-5, Toyota C-HR, Skoda Karoq och Kodiaq, Vauxhall (Opel) Grandland X, Kia Sportage och Seat Ateca.

Det är den tjugonde undersökningen i historien av Driver Power.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Guiden över höstens hetaste nya bilmodeller