Snabbast i världen: Fartvidundret Rimac Nevera

Uppdaterad: 18 aug. 2021Publicerad: 18 aug. 2021
Kroatiska fartvidundret Rimac Nevera
Det kroatiska fartvidundret Rimac Nevera kan stoltsera med ett fantastiskt världsrekord. (Roto: Rimac)

Världens snabbaste produktionsbil heter numer Rimac Nevera, detta sedan det kroatiska fartvidundret krossar den tidigare rekordhållaren.

ANNONS
ANNONS

150 exemplar räcker för att benämnas som produktionsbil. Det gör att det kroatiska fartvidundret Rimac Nevera kan titulera sig världens snabbaste i segmentet. Den tidigare rekordhållaren Tesla Model S Plaid får se sig slagen med mer än en halvsekund på 402 meter – en evighet i dessa sammanhang.

20 miljoner

Nu behöver du 20 miljoner för att kunna köpa den tvåsitsiga världsrekordhållaren. Statistiken från världsrekordet imponerar verkligen. Det är Youtubekanalen Drag Times som tagit fram siffrorna. I spelaren nedan ser du Neveran närmast flyga fram över kvartsmilen, 402 meter, på fantastiska 8,582 sekunder, vilket ska jämföras med det tidigare rekordet, från Tesla Model S Plaid, på 9,23 sekunder.

Vid målflaggan har den kommit upp i 270 kilometer i timmen och från stillastående till 96 kilometer i timmen, 60 miles i timmen, tar endast 1,90 sekunder. 200 kilometer i timmen, det når den innan en VW Golf GTI når 100 kilometer i timmen på.

En sista jämförelse

Reveran slår visserligen Teslan på fingrarna när det gäller hastigheten, men Elon Musk fartvidunder ligger fortfarande tvåa på listan. Dessutom kostar den endast fem procent av en Revera och du får in en hel familj på fem personer i Teslan.

Läs mer: Tesla Model S Plaid – gör 0-100 hysteriskt snabbt

ANNONS
ANNONS