Varje James Bond-film innehåller en scen där 007-agenten jagas med motorfordon. Här är James Bonds mest minnesvärda båt- och biljakter. 

ANNONS

Varje 007-film innehåller vissa specifika moment som alltid återkommer. En av dem är James Bonds förmåga att alltid hamna i minst en scen där han är i båt- eller biljakter. Lagom till premiären av nya filmen No Time to Die”, i nästa vecka så har uswitch.com/car-insurance/ sammanställt data på vilken jaktscen som är mest populär bland fansen.

Företaget har utvärderat en rad faktorer som hur många youtube -visningar scenerna har, sökvolymer på de olika klippen, hur många tummar upp respektive ned klippen fått, samt filmernas betyg på Imdb för att plocka fram ett index över hur fansen rankar de olika jakterna.

Quantum of Solace toppar

Toppar listan gör öppningsscenen i Quantum of Solace från 2008 där Daniel Craig försöker komma undan fiender i en Aston Martin vid sjön Garda i Italien. Scenen har mer än fem miljoner visningar på youtube och får en indexpoäng på 8,11.

Andraplatsen tar biljakten mellan en Aston Martin och en Jaguar i Rom i filmen Spectre från 2015 med en poängsiffra på 7,85. Den följs av kampen mellan Aston Martin DB5 och Ferrari F35 i Goldeneye 1995, med Pierce Brosnan som James Bond på 7,11 poäng.

Båtar både fyra och femma

Både fyran och femman på listan handlar återigen om båtar. Båtjakten i Roger Moores första Bondfilm ”Live and Let Die” (1973) plockar in 6,70 poäng på listan, och båtjakten på floden Thames i ”The World is not Enough” (1999) samlar ihop 6,60 poäng.

Men båtar är inte alltid en succé för Bond. Trots en femteplats på Imdb över de mest populära Bondfilmerna är båtjakten i Sean Connerys  ”From Russia with Love” (1963) den minst populära jaktscenen med en poängsiffra på 2,89 av 10.

ANNONS
ANNONS

Här är topp tio:

Bond biljakter
(Källa: Uswitch.com/car-insurance)


Läs även:
Bondbil för barn: Aston Martin DB5 Junior kostar 1 miljon [Dagens PS]

Läs även: Aston Martin Valhalla – ny superbil för James Bond [Dagens PS]