Gillar ungarna James Bond? Aston Martin DB5 Junior är en Bondbil för barn – till priset av drygt 1 miljon kronor.

ANNONS

Nästa vecka går den nya James Bond-filmen ”No Time to Die” upp på biograferna, efter att premiären flera gånger skjutits upp på grund av pandemin.

Vanan trogen har företagen som associeras med 007-agenten tagit i rejält i sin marknadsföring. Daniel Craig gör sin sista film som James Bond, och i en filmtrailer ses han köra runt i den klassiska bilen Aston Martin DB5, som också körts i tidigare Bond-filmer som ”Goldfinger”, ”Goldeneye” och ”Casino Royale”.

Elbilscabriolet i mini-storlek

Aston Martin har också tillsammans med The Little Car Company plockat fram en specialversion i mini-storlek lagom till filmen, kallad ”No Time to Die edition” eller Aston Martin DB5 Junior.

Det är en elbilscabriolet i mini-storlek, två tredjedelar så stor som originalet. Den är byggd för barn, enligt Aston Martin – men som tur är har bilföretaget tänkt att en vuxen fortsatt ska sköta spakarna.

Bilen ska ”erbjuda sittplatser för en vuxen och ett barn sida vid sida, så att alla generationer av Bond-fans kan dela kärleken till att köra bil”, enligt Aston Martin, skriver Café.

Aston Martin DB5 Junior
(Foto: Aston Martin)
Aston Martin DB5 Junior
(Foto: Aston Martin)


Rökridå och skjutvapen

Precis som originalet har den Silver Birch-lackering, Smiths-instrumentpanel, individuellt numrerade chassiplattor och Aston Martin-märkning.

Den har också fått en rad specialfunktioner inspirerade av agenten, en rökridå kan skjutas ut för att underlätta flykt och det går att aktivera små skjutvapen i frontljusen på bilen. Det ska dock bara vara leksaksversioner och inte riktiga vapen, som James Bond har i sin Aston Martin.

ANNONS
ANNONS

Det brittiska bilföretaget har tänkt att göra 125 stycken Aston Martin DB5 Junior med priset 90 000 brittiska pund per bil, motsvarande 1,068 miljoner svenska kronor. Bilen är inte godkänd att köras på vägarna, utan bara på exklusiva medlemsevents på prestigefulla racingbanor världen över, skriver Café.

Läs även: Aston Martin Valhalla – ny superbil för James Bond [Dagens PS]

Läs även: Yachten som James Bond seglar i nya filmen: Spirit 46 [Dagens PS]