Att poliskårer världen över har snabba bilar är inget nytt. I Italien har polisen, såklart, bland annat en Lamborghini Huracán. Den används till det mesta en sedvanlig polisbil gör, däribland organtransport.

ANNONS

Modellens exakta beteckning är Lamborghini Huracán LP610-4 Polizia.

Sträckan som kördes var mellan den italienska huvudstaden, Rom, och Padua som ligger 489 kilometer i nordostlig riktning, i närheten av Venedig.

Med gasen i botten

Lamborghinin i fråga var en Huracán som modifierats för polisbruk. Det innebär att den har sirener, en polisdator och allt som en vanlig italiensk snutbil har, med ett undantag.

Det undantaget är i form av ett kylfack i fronten som lämpar sig alldeles utmärkt för organtransport.

Något som utmärker bilen är givetvis det faktum att den är en Lamborghini.

ANNONS
ANNONS

Under huven ruvar således den 5,2-liters V10 på 610 hästkrafter som skickar ner kraften via en sjustegad dubbelkopplingslåda och alla fyra hjulen.

Det innebär att sprinten till 100 tar 3,1 sekunder och, viktigast av allt när man transporterar ett organ, en toppfart på hela 325 kilometer i timmen.

Lamborghini som höll hög snittfart

Fartresurserna var något de två lyckosamma italienska poliser fick sätta på prov när ett organ behövde transporteras i rask takt. Sträckan på cirka 49 mil tar enligt Google Maps cirka fem timmar.

Det italienska fullblodet till polisbil lyckades dock genomföra resan på strax över två timmar, vilket innebäri en snittfart på 233 kilometer i timmen.

Den italienska autostradan har många sträckor där det går att köra fort, något som tillät poliserna att nyttja Lamborghinins fulla potential.

Varför en helikopter inte användes för uppdraget förblir oklart, men Huracánen lyckades väl med att leverera organet på nolltid.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Snabba snutbilar från förr [Dagens PS]
Läs även:
Till salu – sprillans ny Lamborghini Countach [Dagens PS]
Läs även:
Full förare kvaddade hyrd Lamborghini Huracán [Dagens PS]
Läs även:
Provkörning av Audi R8 GT [Dagens PS]