Dagens PS

Halvledarbrist kan drabba Hyundais elbil

Halvledarbrist kan drabba Hyundais elbil
Halvledarbristen slår mot Hyundai och kan påverka försäljningen av biltillverkarens första elbil som redan nu har fått stora mängder förhandsbokningar. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 07 apr. 2021Publicerad: 07 apr. 2021

Halvledarbrist kan drabba Hyundais elbil. Även biltillverkaren Hyundai Motor har nu drabbats av den globala halvledarbristen efter att de bekräftat att de ska genomföra produktionsnedskärningar, enligt Korea Herald.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nedskärningarna gäller, likt tidigare rapporterat, den största fabriken i Ulsan mellan 7 och 14 april, vilket kommer påverka produktionen av den nya elbilen Ioniq 5 samt bilmodellen Kona.

Som en följd kommer 6 000 färre Kona-bilar och 6 500 färre Ioniq 5-bilar produceras. Det skulle kunna påverka försäljningen av Hyundais nya elbil som redan nu har fått stora mängder förhandsbokningar.

Som så många andra biltillverkare planerar Hyundai att vidta åtgärder för att säkerställa den framtida tillgången genom att flytta produktionen av halvledare närmare bilproduktionen. Ett exempel är Bosch som kommer att bygga en produktionsanläggning i Tyskland för att säkerställa den tyska produktionen av bilar.

Hyundai överväger även att pausa produktionen i Asan av samma anledningar som i Ulsan.

Läs även: Hyundais nya elbil med Porscheteknik

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS