Det blev aldrig någon flygande start för Googles medgrundare Larry Page och hans bilprojekt Kittyhawk. Nu meddelar företaget att de flygande bilarna ska avvecklas, skriver CNBC.

ANNONS

Det var under 2010 som Googles medgrundare Larry Page gick samman med ingenjören Sebastian Thrun och startade upp teknikföretaget Kittyhawk med målet att tillverka flygande bilar.

Sju år senare presenterade företaget en demonstrationsvideo som visade en flygande bil, vilket föranledde idén om en framtid med flygande bilar. Det fanns även planer på att bilarna skulle kunna manövreras med hjälp av en app.

Sagt och gjort. Året därpå kunde Kittyhawk visa upp den flygande bilprototypen ”Flyer 2018”. Ambitionen var då, att modellen skulle komma att nå marknaden inom fem år, alltså lagom till 2023, varför ett avtal tecknades med flygplanstillverkaren Boeing.

Så blev det dock inte.

Avvecklar Flyer-programmet

Under 2020 meddelade Kittyhawk att det fanns planer på att lägga ner Flyer-programmet till förmån för det elektriska flygplanet Heaviside. Under gårdagen kom sedan beskedet att ”Flyer 2018” skrotas helt.

Ett beslut som enligt en talesperson på företaget inte ska komma att påverka samarbetet med Boeing som fortlöper enligt plan, skriver CNBC.

För dig som sett fram emot en flygande bil inom en snar framtid är det bara att fortsätta drömma. Plötsligt händer det.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Nya Range Rover Sport – bensin eller diesel? [Dagens PS]

Läs även: Bara 1,5 procent av världens bilar är elektriska [Dagens PS]