Den förre ordföranden i Ferrari dissade elbilar, med en ny ordförande vid rodret har den italienska superbiltillverkaren svängt – och det rejält.

ANNONS

Nu ser Ferrari positivt på utvecklingen av elbilar och de ska behålla sin position på superbilmarknaden, även om förbränningsmotorer förbjuds i EU efter 2035.

”Vi ser regleringarna som en möjlighet”, säger John Elkann, ordförande och ställföreträdande vd på Ferrari enligt Reuters och fortsätter:

”Möjligheterna som kommer med elektrifiering, elektronik och annan kommande teknik kommer låta oss bygga ännu mer distinkta och unika produkter”.

Ny vd i september

Elkann övergår till att enbart vara styrelseordförande den 1 september, då tillträder en av teknologibranschens veteraner, Benedetto Vigna, som ny vd för det klassiska bilmärket.

Den förre ordföranden, Luca di Montezemolo, sa vid ett tillfälle 2013 att Ferrari ”aldrig kommer att tillverka en elbil så länge jag är ordförande”. Under förra årets sista månad fick sportbilsjätten, med sina karaktäristiska modeller och ljud, Elkann som styrelseordförande, som sladdade runt i elbilstyckandet.

Första eldrivna 2025

Från att man ”aldrig ska göra” elbilar till lansering en helt ny elektrifierad bil 2025, det snabbt i bilbranschen.

Ferrari Purosangue
Dessutom kommer superbilstillverkaren med en suv nästa år. Purosangue ska den heta. (Illustration: Ferrari)

Laddhybrid

I somras presenterades modellen F8 Tributo, som är tillverkarens laddhybrid och ska komma 25 kilometer på eldrift. Enligt uppgifter kommer även suven Purosangue som laddhybrid.

ANNONS
ANNONS

Biltillverkaren går bra ekonomiskt och tredubblade vinsten under årets andra kvartal. Nu säljer de lika många bilar som innan pandemin startade.

Läs mer: Så ska du satsa på elbilsaktier