Dagens PS

Färja med 4 000 bilar som Porsche och Bentley brinner

Färja brinner
En stor bilfärja är i brand på Atlanten. (Foto: Marinha Portuguesa)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 18 feb. 2022Publicerad: 18 feb. 2022

En massiv färja med 4 000 bilar från Volkswagen Group, däribland 1100 Porsche och 189 Bentley, brinner och är på drift i Atlanten. Besättningen har räddats av den portugisiska flottan. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En brand ska ha utbrutit i lastutrymmet på det 650-fots långa Panama-flaggade skeppet Felicity Ace utanför ögruppen Azorerna under onsdagsmorgonen.

Skeppets last har bekräftats vara från Volkswagen Group, enligt sajten The Drive bland annat 189 lyxbilar från Bentley och 1100 från Porsche samt ett ospecificerat antal Audi. Besvikna köpare har fått besked om att deras nya bil är ombord på färjan.

“Vi är medvetna om en incident i dag som involverade ett lastfartyg som transporterade Volkswagen Groups fordon över Atlanten. Vi arbetar med lokala myndigheter och rederiet för att undersöka orsaken av händelsen”, säger Volkswagen i ett uttalande.

Läs fler motornyheter från Dagens PS!
Ta enkelt del av vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Räddats av flottan – färja brinner fortfarande

“Jag fick precis ett samtal från min återförsäljare. Min bil är nu på drift, möjligen i brand, mitt i havet”, uppger en köpare av en Boxster Spyder för drygt en miljon kronor enligt New York Times.

Besättningen har räddats av den portugisiska flottan efter att ha skickat ut en nödsignal om att de inte längre hade kontroll över färjan. I en “mycket skicklig och fysiskt krävande” operation med helikopter evakuerades alla besättningsmän till den närliggande ön Faial.

Porsche bekräftar 1 100 bilar

ANNONS

Under torsdagskvällen amerikansk tid har Porsche kommit med ett uttalande där de bekräftar att 1 100 av företagets bilar är ombord på fartyget, men att deras status är okänd. De uppmanade kunder som är oroliga över sina bilar att kontakta sin återförsäljare.

“Våra omedelbara tankar är av lättnad att de 22 besättningsmedlemmarna på handelsfartyget Felicity Ace är säkra och mår bra.”

Räddningsplaner för skeppet och dess dyrbara last är på gång enligt The Drive, som också skriver att skeppet ofta transporterar även Lamborghinis. Tyska tidningen Handelsblatt skriver att Volkswagen i USA bekräftar att även Lamborghinis finns på skeppet.

På en bild som delats av den portugusiska flottan syns skeppet flyta runt utan besättning med ett rökmoln som stiger upp från fartyget. Branden är fortsatt aktiv men under kontroll, säger kaptenen i hamnen Horta enligt The Guardian.

Läs även: Skepp på grund – blockerar hela Suezkanalen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS