F1-legenden Lewis Hamilton är ny delägare i Denver Broncos. NFL-franchisen säljs till Walton-Penner-gruppen i den hittills största affären i amerikansk idrottshistoria.

ANNONS

Lewis Hamilton, F1-föraren med flest segrar, köper in sig i det amerikanska fotbollslaget Denver Broncos. Investerargruppen Walton-Penner leds av Walmartarvingen Rob Walton.

”Det är med glädje vi välkomnar sjufaldiga F1-världsmästaren Lewis Hamilton som delägare”, säger Rob Walton i ett uttalande enligt ESPN. ”Han är en vinnare som vet vad som krävs för att leda ett vinnarlag.”

Rekord i F1-segrar

ESPN uppger att köpesumman för Denver Broncos är 4,65 miljarder dollar (knappt 47,6 miljarder kronor), en rekordsumma för Nordamerika när det gäller en idrotts-franchise.

Lewis Hamilton, som har fler segrar i F1-sammanhang än någon annan med 103 vinster, tillbringar vintrarna i sitt hus i Colorado, så han har redan band till staten. Han kommenterar nyheten på Twitter.

Fler kändisar i ägargruppen

”Exalterad att vara medlem i en otrolig ägargrupp och bli del av Broncos. Hedrad att arbeta med ett team i världsklass och få vara ett exempel på värdet av diversifierat ledarskap i all idrott”, skriver Hamilton.

Lewis Hamilton är inte ensam kändis att nu bli delägare i Denver Broncos. Också Condoleezza Rice, USA:s före detta utrikesminister, ingår i ägargruppen enligt CNN.

Läs även: Porsche nära Formel 1 – besked inom kort [Dagens PS]

Läs även: Fyra gånger världsmästare – nu slutar Sebastian Vettel [Dagens PS]