Dagens PS

F1-legenden köper in sig i NFL-laget Denver Broncos

F1-legenden köper in sig i Denver Broncos
Formel 1-legenden Lewis Hamilton stärker banden till Colorado och köper in sig i NFL-laget Denver Broncos. Foto: TT
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 03 aug. 2022Publicerad: 03 aug. 2022

F1-legenden Lewis Hamilton är ny delägare i Denver Broncos. NFL-franchisen säljs till Walton-Penner-gruppen i den hittills största affären i amerikansk idrottshistoria.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lewis Hamilton, F1-föraren med flest segrar, köper in sig i det amerikanska fotbollslaget Denver Broncos. Investerargruppen Walton-Penner leds av Walmartarvingen Rob Walton.

“Det är med glädje vi välkomnar sjufaldiga F1-världsmästaren Lewis Hamilton som delägare”, säger Rob Walton i ett uttalande enligt ESPN. “Han är en vinnare som vet vad som krävs för att leda ett vinnarlag.”

Rekord i F1-segrar

ESPN uppger att köpesumman för Denver Broncos är 4,65 miljarder dollar (knappt 47,6 miljarder kronor), en rekordsumma för Nordamerika när det gäller en idrotts-franchise.

Lewis Hamilton, som har fler segrar i F1-sammanhang än någon annan med 103 vinster, tillbringar vintrarna i sitt hus i Colorado, så han har redan band till staten. Han kommenterar nyheten på Twitter.

Fler kändisar i ägargruppen

“Exalterad att vara medlem i en otrolig ägargrupp och bli del av Broncos. Hedrad att arbeta med ett team i världsklass och få vara ett exempel på värdet av diversifierat ledarskap i all idrott”, skriver Hamilton.

Lewis Hamilton är inte ensam kändis att nu bli delägare i Denver Broncos. Också Condoleezza Rice, USA:s före detta utrikesminister, ingår i ägargruppen enligt CNN.

ANNONS

Läs även: Porsche nära Formel 1 – besked inom kort 

Läs även: Fyra gånger världsmästare – nu slutar Sebastian Vettel 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS