Fyrfaldige F1-världsmästaren Sebastian Vettel går i pension. Den 35-årige tysken avslutar nu en karriär som gett fyra VM-titlar och 53 GP-vinster.

ANNONS

När den här säsongen är över är det slut på den aktiva karriären för Sebastian Vettel.

35-åringen meddelar nu att han då avslutar som F1-förare.

Beskedet kommer inför helgens GP i Ungern. Inför det ligger Vettel på 14:e plats i GP-sammandraget i sin Aston Martin.

”Jag har haft förmånen att arbeta med många fantastiska människor i Formel 1 under de senaste 15 åren – det finns alldeles för många att nämna och tacka. Beslutet att gå i pension har varit svårt för mig att ta, och jag har ägnat mycket tid åt att överväga det”, sade Vettel vid en presskonferens som Bloomberg refererar.

”Tack – inte adjö idag”

”I dag handlar det inte om att säga adjö utan snarare om att säga tack till alla, inte minst fansen. Utan dem skulle Formel 1 inte existera.”

”I slutet av året ska jag fundera mer på vad jag vill göra men vad jag redan vet är att jag vill tillbringa mer tid med min familj.”

Sebastian Vettel vann fyra raka titlar med Red Bull 2010-2013, Två år senare anslöt han till Ferraris team som han sedan lämnade för Aston Martin.

”Under de senaste två åren har jag varit en Aston Martin-förare – och även om våra resultat inte har varit så bra som vi hade hoppats, har jag verkligen tyckt om att arbeta i det här gänget, är det mycket tydligt för mig att allt håller på att sätta ihop som ett team behöver för att tävla på den allra högsta nivån under många år framöver.”

En av legendarerna

När Abu Dhabi GP I november avslutar säsongen avslutar Vettel karriären med sitt 300:e lopp.

ANNONS
ANNONS

”Vi ska ge honom ett fantastiskt avsked”, lovade Lawrence Stroll, modemiljardären som äger Aston Martin.

”Sebastian är en av Formel 1-legendarerna och det har varit ett privilegium att få arbeta med honom.”

Läs även: Så fick bolagsjättarna USA att älska Formel 1 [Dagens PS]