Efter besvikelsen justerar nu den amerikanska elbilsjätten Tesla på nytt ner priserna. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

ANNONS

Elon Musks livsverk har inte levt upp till förväntan och tvingas nu sänka priserna på sina bilar igen.

Det skriver Reuters och uppger att bolaget sent på torsdagen (amerikansk tid) meddelade att priserna sänks på både Model 3 och Model Y med mellan 6 och 20 procent.

Tesla missade Wall Streets prognoser för leveranserna under fjärde kvartalet.

MISSA INTE: Dråpslaget – nu blir barnfamiljer 53 000 kronor fattigare [Dagens PS]

Amerikanska biköpare gör Tesla-klipp

Pris-rabatterna nu kommer innan bolaget redovisat effekten av den skattelättnad på 7 500 dollar som nyligen trätt i kraft.

I Tyskland sänker Tesla priserna på Model 3 och storsäljaren Model Y crossover med mellan ungefär 1 och procent och som mest 17 procent.

Förr amerikanare är det dock riktigt gynnsamt att nu slå till på en Tesla då priset tillsammans med skattesubventionen ger en rabatt på hela 31 procent, framgår det.

Priskrig väntas på elbilar i Asien

Förra veckan tillkännagav Elon Musks företag att man tvingas sänka priserna på sina fordon i Kina och övriga asiatiska marknaderna, även i Sydkorea, Japan, Australien och Singapore.

ANNONS
ANNONS

Teslas huvudmarknad är USA, och dess näst största marknad är Kina och bedömare menar att prissänkningarna kan utlösa ett priskrig på den hårda bilmarknaden i Asien där en stor rival är kinesiska BYD.

Förra månaden sa Elon Musk att ”radikala ränteförändringar” har förändrat utsikterna och att Tesla sänker priserna för att upprätthålla volymtillväxten, vilket samtidigt resulterar i lägre vinst.

Läs mer: Tesla säljer bromsar som är fake – Motor [Dagens PS]