Polestar 3 har sett dagens ljus, samtidigt har aktien i elbilsuppstickaren rasat med hela 65 procent sedan årsskiftet.

ANNONS

De här skriver SvD och berättar att starka storägarna Geely och Volvo Cars kan tvingas till en kapitalinjektion, enligt analytiker.

Under stort pompa och ståt lanserades nya el-stadsjeepen Polestar 3 i Köpenhamn, men bolagets ekonomi överskuggar mycket  av festligheterna kring suven.

Sedan bolaget gjorde börsentré i New York på midsommarafton har aktiekursen rasat med 65 procent, framgår det i Svenska Dagbladet som fick nej från företaget på frågan om en intervju kring ekonomin.

Polestar-vd:n ”Stark uppåtgående trend för elfordon”

I ett pressmeddelande uppger företaget att pressen på marginalen hanteras genomhöjda priser och hantering av kostnaderna.

”Det finns en stark uppåtgående trend för elfordon. Vi räknar med att det ska ge oss medvind”, säger bolagets vd Thomas Ingenlath på frågan om läget i dag är så bra att lansera en suv som kostar över en miljon kronor.

Polestar 3 har därmed ett pris som är dubbelt så högt som föregångaren Polestar 2.

Under årets sex första månader blev elbilstillverkarens förlust mer än 9 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Lönsamheten måste bli bättre i bolaget och samtidigt har vd Thomas Ingenlath uttalat att alternativ som nyemissioner och lån utreds.

Polestar är inte det enda elbilsföretaget som det gått utför på börsen. Samma utveckling har Tesla och flera andra elbilsbolag upplevt i år.

Läs mer: Polestar 3 är här – billig och kraftfull [Dagens PS]