E.On fördubblar priserna för publik elbilsladdning som svar på de höga elpriserna. Eljätten följer därmed Mer Sverige som också chockhöjer sina priser.

ANNONS

Både Mer Sverige och E.On kommer höja sina priser för publik elbilsladdning i november. För Mer Sverige blir höjningen rejäl –  från 1,25 kr/kWh till 4,25 kr/kWh och för E.On handlar det om en fördubbling av priset, skriver Realtid.

Billigare än bensin- och dieselbil

Många tvekar att köpa elbil på sistone men trots att elpriserna rusat i framför allt södra Sverige så är det fortfarande billigast att köra elbil – jämfört med bensin- och dieselbilar.

Chockhöjer priserna för elbilsladdning

Det kanske inte kommer som någon tröst för den som vill ladda sin elbil publikt, där bolag som Mer Sverige och E.On nu alltså chockhöjer sina priser.

”Anledningen är ökade energikostnader som en följd av det rådande omvärldsläget. För att fortsatt kunna driva en hållbar verksamhet tvingas vi justera våra priser för publik laddning”, skriver E.On ett i mejl till sina kunder.

Mer Sverige och E.On har redan en gemensam betalningslösning på plats som gör att bolagens kunder kan ladda hos varandra.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Tesla körde rakt ner i diket på börsen [Dagens PS]

Läs även: Dieselpriset i Sverige slår nu alla tiders rekord [Dagens PS]