Den amerikanska elbilsjätten Tesla har precis haft sin sämsta börsvecka sedan mars 2020 och Elon Musk är förstås inte oskyldig till det.

ANNONS

Tesla, där Elon Musk är vd, gjorde först analytikerna besvikna med sin rapport över produktionen och leveranserna av elbilar.

Sedan svängde Musk plötsligt 180 grader och förklarade att han nu minsann tänker fullfölja köpet av Twitter.

Han twittrade även om Rysslands invasion och krig i Ukraina och fick Ukrainas avgående ambassadör i Tyskland att härskna till rejält, skriver CNBC.

Ukrainas avgående ambassadör till Musk: ”f— off”

Musk orsakade ”en politisk eldstorm” då hans egen ”undersökning” visade att Ukraina bör avstå och låta Ryssland behålla Krim, som landet annekterade med våld 2014, berättar den amerikanska nyhetskanalen.

I de fyra regionerna i Ukraina som Ryssland nu hävdar tillhör den ryska federation bör nya folkomröstningar hållas – enligt Musk – men då i FN:s regi.

Ukraina ska dessutom, enligt de resultat som Musk kommit fram till i sin egen krigsrapport, vara ”neutralt” och landet ska hindras att gå med i Nato.

Musk fick beröm av Kreml

Av ledningen i Moskva fick Elon Musk föga oväntat beröm, men Ukrainas avgående ambassadör i Tyskland, Andrij Melnyk, blev  av förståeliga skäl rasande och svarade Teslabossen i en tweet: ”f— off”, uppger CNBC.

ANNONS
ANNONS

För Teslas aktie blev kontentan av allt  som hänt under veckan att aktien backade och stängde till kursen 223,07 dollar.

Det kan jämföras med de 265,25 dollar som aktien stod i vid börsens stängning förra fredagen.

CNBC konstaterar att Tesla haft sin sämsta börsvecka sedan mars 2020 och att aktien på bara en vecka rasat nästan 16 procent.