Tesla har till slut fått en rekommendation för Model 3 av Consumer Reports efter att ha förbättrat bromsarna i fordonet på ett unikt sätt.

ANNONS

Som vi redan berättat så stördes Consumer Reports av att bromssträckan var betydligt längre än till exempel en Ford F-150 pickup. Teslas VD Elon Musk lovade att göra uppdateringar av bromssystemet och det har man nu gjort med hjälp av en unik metod: Over-the-air (OTA), dvs fjärruppdatering!

”Jag har varit hos CR i 19 år och testat mer än 1000 bilar”, säger Jake Fisher, chef för biltester hos Consumer Reports, ”och jag har aldrig sett en bil som kan förbättra sin prestanda med en uppdatering genom luften.”

Med det problemet ur världen har man äntligen tilldelats en rekommendation för Model 3 av bilmagasinet. Samtidigt kvarstår dock Consumer Reports missnöje med Model 3 över ljudnivån vid höga hastigheter och de obekväma bakre sätena, vilka enligt Elon Musk redan har bytts ut. Som en följd av det har Consumer Reports meddelat att man har hyrt en ny Model 3 för att se om skillnaden märks och att man därefter ska uppdatera sin syn på bilen.

Vi återkommer med resultatet!

PS. Consumer Reports har tidigare gett Tesla Model S mycket höga rekommendationer.

ANNONS
ANNONS