Dagens PS

Efter batteriproblem – Volkswagen ID. Buzz pausas

Volkswagen
Volkswagen har tvingats pausa produktionen av den nya elbussen. (Foto: TT)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 27 juni 2022Publicerad: 27 juni 2022

Volkswagen stoppar nu temporärt sin tillverkning av den eldrivna bussen ID. Buzz efter att en kvalitetskontroll visade betydande problem med batteriet. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Volkswagen inledde produktionen av elbussen ID. Buzz och bilvarianten ID. Buzz Cargo i början på juni i Hannover. Men nu rapporterar tyska medier att tillverkningen redan måste avbrytas. 

Tydligen är det ett problem med batteripaketet som gör att produktionen i nuläget inte kan fortsätta. Problemet upptäcktes i samband med en kvalitetskontroll. 

Utgör ingen säkerhetsrisk

Exakt vad det är med batteriet som inte fungerar är oklart, men enligt uppgifter handlar det om att vissa cellmoduler inte ger tillräckligt med energi. Detta är något som har en stor påverkan på batteriets livslängd och räckvidd.

Volkswagen hann bygga nästan 500 bilar innan problemet upptäcktes. Felet utgör dock inte en säkerhetsrisk. 

Produktionen ska komma igång igen i början på juli om allt går som det ska, och leveranserna av Volkswagen ID. Buzz ska inledas i september.

Tillverkarens första elbuss

Volkswagens hemsida skriver tillverkaren att elbussen är den nya generationens mobilitet. ID Buzz är Volkswagens första helt elektriska minibuss och fungerar utmärkt som en rymlig elbil för hela familjen. 

ANNONS

Bussens interiör är delvis gjord av återvunnet material, och det finns gott om anslutningsmöjligheter och digitala funktioner. 

Enligt Volkswagen ska bussen kunna ladda från 5 procent till 80 procent på bara 30 minuter, med en batterikapacitet på 77 kilowattimmar.  

Läs mer: Elbilar blir dyrare: Tesla, Ford och GM höjer priserna    

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS