Som bilnörd är det omöjligt att inte kasta ett extra getöga på de bilar som används i en film. Fel bilar i fel film kan förstöra hela upplevelsen, något som gör bilarnas roll viktigare än man kanske anar. Filmen Wolf of Wall Street med Leonardo DiCaprio, är en sådan där bilarna spelade en viktig roll.

ANNONS

Filmens regissör, Martin Scorsese, är oerhört noga med att allt som sker i filmerna ska se så realistiskt ut som möjligt.

Av den anledningen använde de sig av en äkta Lamborghini Countach i en scen där en körs sönder av en väldigt drogad Jordan Belfort som spelades av Leonardo DiCaprio. 

Allt för realismen

Anledningen till att en äkta Countach användes var för att de filmbilar som de hade till förfogande ”inte gick sönder på rätt sätt” enligt Scorsese.

Bilen i fråga, en vit Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition, var endast en av 23 vita bilar som byggdes för den amerikanska marknaden. Den hade endast rullat strax över 1 100 mil.

I scenen, där DiCaprio alltså spelar Jordan Belfort (video nedan), ska han försöka ta sig hem i en Lamborghini Countach efter att ha trycket i sig några piller – så kallade quaaludes som var stora på Wall Street under 80-talet, något som inte riktigt går som planerat.

Resultatet ser ni nedan och bilen misshandlades rejält.

DiCaprio rattade även andra bilar

Lyckligtvis var Lamborghini Countachen i fråga den enda äkta bil som faktiskt förolyckades.

ANNONS
ANNONS

I filmen ser man en hel del andra intressanta fordon som en Ferrari 512 TR från 1992, en Jaguar XK-E (som alltså är E-Type för den amerikanska marknaden) från 1964 och Lamborghini Diablo VT Roadster från 1995.

Dessutom finns det några oerhört amerikanska inslag som en Buick LeSabre från 1987, en Lincoln Town Car från 1989 och en Oldsmobile Cutlass Supreme från 1981.

Läs även: Till salu – sprillans ny Lamborghini Countach [Dagens PS]