I sommar har du chansen att köpa denna tidlösa och klassiska folkabuss i modellen Volkswagen T2, från 1962. Idag finns det få kvar i gott skick, så passa på!

ANNONS

I Augusti, i sommar, kommer Gooding & Company auktionera ut en helt renoverad Volkswagen minibuss från 1962. Modellen är en av biltillverkarens mest klassiska, som ofta går vid namnet Samba, och debuterade på marknaden redan 1951. 

Folkabussen sticker ut på grund av de många fönstren, som inkluderar två böjda fönster vid bilens kanter i bak och även fyra böjda takfönster på bilens vardera sida. 

Populärt auktionsobjekt

Bakom förarsätet finns två rader av passagerarplatser, vilket enligt Robb Report gör det till en perfekt bil för stora familjer eller kompisgäng ute på bilresa.

folkabuss
Minibussen erbjuder gott om utrymme för familj och vänner. (Foto: Gooding & Company)

Under de senaste årtiondena har återställda folkabussar auktionerats ut till saftiga summor. Idag finns det väldigt få kvar i gott skick, i modellen Volkswagen T2. 

Särskilt eftertraktad modell

Just den här modellen är särskilt eftertraktad, på grund av det generösa ljusinsläppet och den charmiga pastellfärgen som påminner om en enklare och soligare tid. 

ANNONS
ANNONS
folkabuss
Det blir inte mer klassiskt än så här. (Foto: Gooding & Company)

 Läs mer om folkabussen och auktionen på Gooding & Companys hemsida. Auktionen kommer att äga rum den 19 augusti på företagets Pebble Beach aktion i Kalifornien. 

Läs mer: Ikonisk design: Mercedes-Benz 190 SL slår det mesta