Dagens PS

BMW:s nya modeller – körupplevelse till max

Uppgradering i BMWs bilar 2024. (Foto: BMW)
Uppgradering i BMW:s bilar 2024. (Foto: BMW)
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud
Uppdaterad: 29 maj 2024Publicerad: 29 maj 2024

Till sommaren 2024 pumpar BMW upp sitt sortiment med kraft och stil. Nyheter, förbättringar och fräscha tillval är på ingång för att ge ännu mer körglädje till BMW-entusiaster världen över.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Först ut är BMW 2 Series Active Tourer, BMW X1 och BMW X2. De är redo att välkomna en spännande ny drivsystemvariant i juli 2024.

Men det är inte allt: Dessa tre stjärnor i premiumkompaktsegmentet kommer också att skryta med Parking Assistant Professional som standard, det här går BMW ut med i ett pressmeddelande.

BMW 223i (Foto: BMW)
BMW 223i (Foto: BMW)

Och för de lyckliga ägarna av bilar med antingen BMW Operating System 8.5 eller 9 kan förbereda sig på ett utökat spelutbud. Även My Modes för att skräddarsy er körupplevelse precis som ni vill ha den.

Dessutom blir BMW Intelligent Personal Assistant mer mångsidig, redo att svara på era kommandon på fler språk än någonsin tidigare.

Och laddningsstationssökningen för elektrifierade BMW-modeller blir smidigare än någonsin, både i bilen och via My BMW App.

BMW X1 (Foto: BMW)
BMW X1 (Foto: BMW)

Alla ska med – även X5 & X6

ANNONS

Men vänta, det finns mer. BMW X5 och BMW X6 står också redo att göra entré med ökad standardutrustning från sommaren 2024. Det inkluderar det eftertraktade Driving Assistant-systemet.

För de som längtar efter prestanda är BMW XM Label Red redo att imponera med nya exteriörfärgalternativ och läckra lädervarianter.

BMW X5 (Foto: BMW)
BMW X5 (Foto: BMW)
ANNONS

Senaste nytt

Nya drivsystem och utrustningsalternativ

Och det är inte bara det – BMW 2 Series Active Tourer, BMW X1 och BMW X2 kommer att rocka med sina nya drivsystem och utrustningsalternativ.

En tredje dieselmotor läggs till i mixen för BMW 2 Series Active Tourer från juli 2024. Och då med en imponerande kraft på 120 kW/163 hk och ett max vridmoment på 400 Nm.

Tack vare den innovativa 48V mildhybridtekniken får ni både kraft och effektivitet i ett och samma paket. Den nya BMW 220d Active Tourer accelererar från 0 till 100 km/h på 8,3 sekunder. Den har en topphastighet på 220 km/h – det är prestanda som imponerar.

BMW X6 (Foto: BMW)
BMW X6 (Foto: BMW)
ANNONS

Och vad sägs om BMW X5 och BMW X6 med sina uppgraderade standardutrustningar? Nu med Driving Assistant som standard från sommaren 2024, vilket betyder en ännu tryggare och bekvämare körning för er alla.

För de som vill sätta sin egen prägel på sin BMW XM-serie finns det nu också nya individualiseringsalternativ för både exteriör och interiör. Från M-lättmetallfälgar till färgalternativ: det är dags att låta er personliga stil lysa igenom på vägarna.

Läs även:

BMW Concept Skytop: En hyllning till klassiska roadsters. Dagens PS

Tjugonde gången gillt för BMW Art car. Dagens PS

BMW X2 (Foto: BMW)
BMW X2 (Foto: BMW)
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS