Lagom till sommaren släpper BMW en öppen version av sin prestandamodell. I juli börjar nya BMW M4 Competition Cabriolet produceras. 

ANNONS

Designen på BMW:s nya M3 och M4-serier har varit en snackis sedan de lanserades förra året. Särskilt är det de stora grillarna som uppmärksammats, där uttryck som till exempel ”bävertänder” ofta har förekommit, rapporterade Dagens PS som var först med att testa modellen.

BMW M4 Competition Cabriolet
Taket på BMW:s nya cabriolet är 40 procent lättare än tidigare. (Foto: BMW)
BMW M4 Competition Cabriolet
Interiören i nya BMW M4 Competition Cabriolet. (Foto: BMW)

Nu kommer BMW M4 också som cabriolet. Den släpps endast som prestandavarianten M4 Competition med en rak 3.0-liters sexcylindrig dubbelturbo till motor som levererar 510 hästkrafter och ett vridmoment på 650 Nm. Bilen är fyrhjulsdriven och gör 0-100 på 3,7 sekunder. Toppfarten är begränsad till 250 km/h. BMW M4 Competition Cabriolet kommer endast som automatväxlad.

Den har ett tygtak som är 40 procent lättare än på den senaste M4 cabriolet som släpptes och kan öppnas och stängas på bara 18 sekunder i hastigheter upp till 50 kilometer i timmen. Det nya taket gör också att bilen får ytterligare lastutrymme.

De svenska priserna har ännu inte släppts, men BBC Top Gear skriver att i Storbritannien kommer den kosta motsvarande cirka 950 000 kronor.

BMW M4 Competition Cabriolet
(Foto: BMW)


Läs mer:
Nya BMW 4-serien – design som berör

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Biltest: BMW Z4 – en härlig naturupplevelse