Tesla debuterar i Vi Bilägares viktiga Autoindex och nyper tredjeplatsen direkt – lika muntert är det inte för Volvo som fortsätter backa.

ANNONS

Volvo fortsätter backa i det prestigefyllda och årliga konsumentindexet Autoindex medan rankningslistans nykomling Tesla seglar upp som en favorit direkt.

I undersökningen deltar i år drygt 16 700 svenska bilägare – en stark siffra efter två år med vikande svarsfrekvens – som tycker till om sin bil.

Toyota får för andra året i rad högst betyg och står som vinnare, berättar Vi Bilägare.

Det japanska bilmärket rankas högst i samtliga fyra kategorier: bilen, försäljning, verkstad och lojalitet.

Toyota står tveklöst högt i kurs bland sina bilägare.

ANNONS
ANNONS

Även Honda, tvåan i sällskapet, åtnjuter stort förtroende bland sina kunder medan Mercedes uppges ha ”en trygg ledning i kriget om premiumkunderna”.

Subaru rankas högre än Volvo

Subaru faller däremot kraftigt och får låga betyg för märkets bilhandlare.

Och Volvo, som hamnar sjua i år, en placering efter Subaru, fortsätter backa på listan på grund av ”låga poäng gällande verkstädernas höga servicepriser”, skriver Vi Bilägare.

Årets rookie, elbilsjätten Tesla, gör däremot ”en kraftfull entré” och går rakt in på tredje plats.

Det är bilen och lojaliteten som märket står för som går hem hos Teslas bilägare. I försäljning och verkstad hamnar Tesla däremot efter flera andra bilmärken.

”Köregenskaper, miljövänlighet, låga driftskostnader och tekniska funktioner är det som Teslaägarna värdesätter högst”, enligt artikeln.

ANNONS
ANNONS

På jumboplats i indexet hamnar Fiat.

Det var 22:a gången Vi Bilägare genomförde undersökningen Autoindex, som i år omfattar 24 märken från årsmodell 2018 till 2021.

Autoindex är ett skandinaviskt samarbete mellan Vi Bilägare, danska tidningen Motor, diverse norska bilmagasin samt konsult- och research-företaget Loyalty Group i Köpenhamn.

Läs även: Volvo drabbas av lockdown – noll sålda bilar i jättestaden [Dagens PS]