Bentley Bentayga lanserades 2015 och var då världens snabbaste stadsjeep. Nu släpps en version som har växt på längden och som är lyxigare än någonsin. 

ANNONS

Efterfrågan på bilmarknaden har på senare år skiftat fokus från extravaganta sedaner till ultralyxiga suv:ar.

Flera lyxiga suv:ar

Den som letar efter en bil att sitta högt i och färdas i lyx och flärd kan välja mellan modeller som Range Rover, Rolls-Royce Cullinan och Bentley Bentayga.

Den sistnämnda avtäcktes tidigare i år som en version med extra lång hjulbas – Bentley Bentayga EWB (Extended Wheelbase).

Lyxiga stadsjeepar blir allt mer populära (Foto: Bentley)

18 centimeter extra ger lyxigare baksäte

I samband med Monaco Yacht Show, som pågår mellan 28 september – 1 oktober, introduceras Bentayga EWB Azure i Europa.

Bentayga i utförandet med lång hjulbas innebär att bilen växer hela 18 centimeter på längden. Det medför ytterligare utrymme för baksätespassagerare som vill kunna sträcka på benen.

Högsta Växeln fick möjligheten att pröva på baksätet under Monterey Car Week som ägde rum tidigare i höst.

Versionen med lång hjulbas är 18 centimeter längre (Foto: Bentley)

Bentayga Azure definierar lyx

Tillägget ”Azure” innebär att bilen är designad för maximal komfort för både förare såväl som passagerare.

Bentley själva menar att interiören är utformad av experter i välbefinnande. Det ska bidra till möjligheten att resa i en säker, stressfri och mer avkopplande miljö.

ANNONS
ANNONS

För att uppnå detta har man har tagit särskild hänsyn till ljud, buller, vibrationer och hårdhet. Dessa störningsmoment ska motverkas med hjälp av ny teknologi.

Azure är den lyxigaste versionen för maximal komfort (Foto: Bentley)

Miljarder olika sätt att anpassa

Bentley Bentayga EWB Azure First Edition får en exteriör i kulören roséguld. De 22 tum stora fälgarna är unika för First Edition och likaså de ljusa, nedre partierna av stötfångarna.

Bentayga EWB Azure kommer till den europeiska marknaden inom några veckor. Potentiella kunder kommer då att kunna välja mellan 24 miljarder(!) olika sätt att konfigurera bilen på.