Nu är Aston Martins nya svenska satsning officiell.
Som Dagens PS var först med att berätta öppnar inom kort ett nytt showroom i Stockholm.
– Jag är mycket glad över det nya avtalet med vår nya återförsäljare i Sverige, säger Aston Martins vd Tobias Moers.

ANNONS

För ett par veckor sedan kunde Dagens PS berätta att Aston Martin är på väg tillbaka till Sverige efter att Callisma inte längre representerar märket. Nu offentliggör märket en ny satsning ihop med danska biljätten Semler. I Danmark står Semler får var fjärde ny bil som säljs i landet.

Aston Martin DBX
Nya suv:en Aston Martin DBX.

Tillsammans öppnar Aston Martin och Semler Premium ett nytt showroom i Stockholm nästa år. Till en början finns verksamheten på Convendum i Stockholm, sedan öppnas en egen anläggning till sommaren. Enligt Semler har intresset för att köpa lyxbilar ökat i svenska storstäder. Semler säljer redan Lamborghini i Malmö.

Återvänder till Formel 1 i vår

– Vi har märkt ett ökat intresse för Aston Martin och en ökad efterfrågan på lyxbilar i allmänhet i Sverige. Den här trenden är koncentrerad till större städer och det är därför vi vill introducera Aston Martin i Stockholm, men vi kommer att nå ut och täcka hela den svenska marknaden genom olika event och vår service vad gäller utbud och leverans, säger Johan Mårtensson, Country Manager för Semler Premium Sweden.

Även Aston Martins nye vd Tobias Moers har höga förväntningar på den svenska marknaden.

ANNONS
ANNONS

– Jag är mycket glad över att ha skrivit under det nya avtalet med vår nya Aston Martin-återförsäljare i Sverige. Det här är en väldigt spännande tid för Aston Martin med nya produktlanseringar framför oss, ett förstärkt tekniskt samarbete med Mercedes-Benz och att Aston Martin återvänder till Formel 1 under 2021.

Aston Martin DBX.
Gott om läder i interiören.