Den första Aston Martin DBS 770 Ultimate som byggts, en avskedsmodell för super-GT-bilen, har nu sålts på en välgörenhetsauktion i Gstaad, Schweiz. Alla pengar gick till organisationen Action Innocence som jobbar för att skydda barn från internets faror.

ANNONS

Organisationen har som främsta uppdrag att skydda barn från pedofiler och liknande.

Bilen gick under klubban för 750 000 schweizerfranc, motsvarande 8 375 138 kronor, och varenda krona gick till välgörenhet.

Totalt ska endast 499 bilar tillverkas, 300 coupéer och 199 cabrioleter. Den DBS 770 Ultimate som såldes i Gstaad var en coupé.

Aston Martin DBS 770 Ultimate
Aston Martin DBS 770 Ultimate är ett avsked till DBS. (Foto: Aston Martin)
Auktionen ägde rum i Gstaad, Schweiz. (Foto: Aston Martin)

Ett sista avsked

En ordinarie DBS 770 Ultimate coupé börjar på cirka 5 miljoner kronor medan Volante-modellen kostar från 5,3 miljoner.

Den ultimata modellen som märket beskriver den är tänkt att tacka adjö till den ikoniska GT-modellen, som även råkar vara den mest kraftfulla serieproducerade Aston Martinen någonsin.

Bilen som gick under klubban var lackad i färgen Ultramarine-svart, som är som en riktigt mörk blå. Den hade även detaljer i silver med knallblå interiör.

Aston Martin DBS
Så här ser bilen som vinnaren av auktionen fick ta med sig hem. (Foto: AML)

Aston Martin DBS 770 Ultimate är redan slutsåld

Innan DBS 770 Ultimate hade visats upp i förra månaden var den redan slutsåld. I kombination med att auktionen var till förmån för välgörenhet trissades alltså priset upp rätt rejält.

Totalt drog auktionen in cirka 45 miljoner kronor och alla pengar gick oavkortat till Action Innocence som grundades 1997.

ANNONS
ANNONS

Den nya ägaren kan dels gotta sig i att vederbörande är en riktig välgörare, dels i det faktum att DBS 770 Ultimate har hela 770 hästkrafter och 900 newtonmeter.

Toppfarten är hela 340 kilometer i timmen, mer än nog för att ta sig från Gstaad till andra exklusiva orter som märkets klientel frekventerar.

Läs även: Recension av Aston Martin DBS Superleggera – en brutal dröm [Dagens PS]
Läs även:
Aston Martin DBS 770 är en svindyr svansång [Dagens PS]