Aston Martin har nu avslöjat att en sista variant av DBS ska lanseras, en svansång för den ikoniska modellen. Den kommer att heta Aston Martin DBS 770 Ultimate och ska lanseras inom kort.

ANNONS

Aston Martin kallar DBS 770 Ultimate för ”flaggskeppet som ska överskrida alla andra” med hjälp av sin 5,2-liters V12 på 770 hästkrafter och ett vassare dynamiskt fokus.

Endast 499 enheter kommer att tillverkas.

Med Emily Brontë som frontfigur

I videon nedan läser en mansröst upp Emily Brontës dikt ”The night is darkening around me” – ”Natten mörknar kring mig” som vissa hävdar handlar om att ständigt känna frustration.

Den handlar om att man befinner sig i en situation som bara blir värre och värre.

Andra hävdar att den handlar om hur många av livets förändringar som sker inte går att göra något åt vilket skapar oro och rädsla för framtiden.

Exakt vilken tolkning som Aston Martin går efter är oklart, men med hänsyn till att det är det ”ultimata flaggskeppet” om man ska tro britterna, kan det vara en hänvisning till att V12-motorn ska försvinna som en konsekvens av politiska styrmedel, något som Aston Martin sörjer.

DBS är en av märkets mer historiskt signifikanta beteckningar och den har erbjudits med en rad olika motoralternativ.

Aston Martin DBS 770
Aston Martin DBS 770 Ultimate kommer att lanseras inom kort. (Foto: Aston Martin)

Aston Martin DBS 770 är ingen dussinbil direkt

Vi har tidigare provkört Aston Martin DBS Superleggera som med sina 725 hästkrafter och prislapp på över 4 miljoner kronor inte direkt är någon dussinbil. Den tar sig an konkurrenter som Ferrari 812.

DBS 770 Ultimate lär i stället ställas mot 812 Competizione och således vara ännu dyrare, inte minst med hänsyn till den ökade prestandan och exklusiviteten.

ANNONS
ANNONS

Lanseringen ska ske inom kort.

Läs även: Recension av Aston Martin DBS Superleggera [Högsta Växeln]
Läs även: Provkörning av Aston Martin DBX [Dagens PS]