Danska Danncann Pharma och svenska Aureum Pharma har skrivit en avsiktsförklaring om inköp av cannabisbaserade produkter för 37 miljoner kronor.

ANNONS

Svenska Aureum Pharma AB och Danska Dancann Pharma A/S har tecknat en avsiktsförklaring gällande inköp av THC- och CBD-dominanta beredningar och växtmaterial som ska levereras från odling i Danmark till laboratorier i Sverige.

Den uppskattade omsättningen för de kommande tre åren kan ge ett affärsvärde på 37 miljoner kronor.

De båda cannabisbolagen

Danncann Pharma är ett biofarmaceutiskt bolag som drivs av cannabinoider. Bolaget fokuserar på att upptäcka, utveckla, tillverka och kommersialisera nya terapeutiska cannabinoider inom flera olika sjukdomsområden.

Aureum Pharma AB är ett svenskt läkemedelsbolag och har partihandelstillstånd, narkotikatillstånd och EU-GDP-licens för hantering av Cannabisbaserade produkter. Bolaget är ett helägt dotterbolag till Aureum Life Investments AB, som är det första svenska cannabisbolaget med verksamheter som genom egna startupbolag tar medicinsk cannabis till patienter.

I dag är Aureum Pharma endast verksamt på den svenska marknaden men inom kort ska liknande verksamheter startas i flera andra EU-länder.

Högteknologisk anläggning

Avtalet avser den svenska marknaden där Dancann Pharma är leverantör och Aureum Pharma är uppköpare av cannabinoid-baserade produkter till uppskattat värde om 37 miljoner kronor under en period av tre år och med möjlighet till förlängning av avtalet.

”Det är en fantastisk och mycket högteknologisk odlingsanläggning, bland det bästa jag sett och jag har besökt samtliga odlingsanläggningar för medicinsk cannabis i Europa”, säger Aureum Lifes COO Angelica Örnell om Dancann Pharmas anläggning, i ett pressmeddelande.

Speciell koppling till Sverige

Båda parter kommer arbeta med att ta fram ett bindande avtal som kommer presenteras inom kort.

”Jag är glad att svenska patienter inom en snar framtid kommer att få tillgång till våra produkter. Kvalitetssäkrade, standardiserade och enhetliga produkter, utan att, nödvändigtvis, använda strålning, på grund av vår metodik för att säkerställa dess renhet, vilket är mycket unikt i branschen. Vi ökar patienternas tillgänglighet till vår behandling genom att etablera oss på flera europeiska marknader”, säger Dancann Pharmas vd Jeppe Krog Rasmussen, i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Han säger vidare att Danncann Pharma har en speciell koppling till Sverige som är hemland för många av bolagets investerare.

Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Första provodlingen av cannabis genomförd [Dagens PS]