Krypto förkastas fortfarande av många framgångsrika och ansedda investerare men fler och fler aktörer börjar falla och anser att kryptovalutor är här för att stanna.

ANNONS

Fortfarande finns det många framgångsrika och ansedda investerare som helt förkastar kryptovalutor. Radarparet på Berkshire Hathaway – Warren Buffett och Charlie Munger – är kanske de mest namnkunniga. Och i Sverige Christer Gardell. Men de blir allt färre.

Riskkapitalister pumpar in pengar

Men fler och fler aktörer börjar falla till föga och anser att kryptovalutor är här för att stanna. Ett av argumenten är att det pumpas in så mycket pengar i sektorn så det blir ett självspelande piano.

Under 2021 har det exempelvis riskkapitalbranschen investerats närmare motsvarande 300 miljarder kronor i olika företag knutna till kryptomarknaden. Det är i pengar nästan en fördubbling mot året innan.

Investerardygnet

Magnet på privatsparare 

Likaså har kursuppgången i kryptovalutorna fungerat som en magnet på privatpersoner. Något som banker och fondbolag varit snabba att reagera på.

Totalt finns det nu 80 fonder, ETF:er och investmentbolag som är öppna för privatinvesterare. I slutet av förra året uppgick antalet till 35, enligt analystjänsten Bloomberg.

Krypto här för att stanna, Investerardygnet

Trefaldigat fondkapital

Följden har blivit att fondkapitalet som investerar i kryptovalutor nu uppgår till motsvarande hela 570 miljarder kronor, enligt Bloomberg. Det är en trefaldig ökning sedan årsskiftet. Oavsett vad man tycker om kryptovalutor är det nu en marknad som alla investerare måste förhålla sig till.

Läs mer: Kryptoåret 2021: Årets höjdpunkter inom krypto [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Analys: Krypto avgörande för att bekämpa brott 2022 [Dagens PS]

Riktigt läskigt – kris för världens demokrati [Dagens PS]

Grattis alla aktieägare – 2021 var ett bra år [Dagens PS]