Dagens PS

Historiskt låg kurs för börsbolag i tillväxtländer – läge för revansch?

revansch tillväxtländer
På bilden, som är från 2010, poserar BRIC-ländernas stats- och regeringschefer under det andra toppmötet. På bilden (från 2010 )syns: Rysslands president Dmitri Medvedev, Brasiliens president Lula da Silva, Kinas president Hu Jintao och Indiens premiärminister Manmohan Singh (Foto: Wikimedia Commons José Cruz/ABr)
Investerardygnet
Investerardygnet
Uppdaterad: 01 sep. 2022Publicerad: 01 sep. 2022

När den globala aktiemarknaden öppnade sig för 30 år sedan exploderade intresset för tillväxtländerna. BRIC-länderna (Brasilien, Ryssland, Indien och Kina) tilldrog sig det största intresset.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Ukraina spiken i kistan

Börskraschen i tillväxtländerna 1997 fick marknaden att nyktra till. Sedan dess har aldrig samma eufori infunnit sig.

Vid varje börsoro är emerging markets den geografi som dumpas först av investerarna.

ANNONS

Rysslands invasion i Ukraina blev en ny bottenkänning. Att Kina, Indien och Brasilien har svårt att välja sida i kriget har inte mottagits väl i investerarkollektivet.

tillväxtländer

Kurserna för tillväxtländernas börsbolag (MSCI EM) är nu relativt sett nere på den lägsta nivån på 36 år gentemot det amerikanska indexet S&P500. Kursutvecklingen och rådande värdering kan signalera att det är hög tid för revansch för emerging markets. Källa: Topdown Charts

Dags för revansch?

Kurserna för tillväxtländernas börsbolag (MSCI EM) är nu relativt sett nere på den lägsta nivån på 36 år gentemot det amerikanska indexet S&P500. Värderingen, mätt som P/E-tal, är knappt hälften mot den i USA.

Visst finns det hot och risker i flera tillväxtländer. Men inte överallt. Kursutvecklingen och rådande värdering kan signalera att det är hög tid för emerging markets att ta revansch.

Mer innehåll från Investerardygnet: 
Sverige snålar med Ukrainahjälp – ännu mer behövs
Systembolaget höjer priserna – dags att bunkra
På med säkerhetsbältet – september värsta börsmånaden

Du kanske även är intresserad av: Kände investeraren: ”Superbubblan” har inte spruckit än

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS