Volvo Cars brottas som bekant med en omfattande halvledarbrist och produktionsstopp till följd av det. Nu erbjuds anställda på Torslandafabriken 15 000 kronor för att jobba under semestern.

Det här rapporterar Göteborgs-Posten.

”Det här har varit ett helt frivilligt erbjudande som gått ut till de anställda i Torslandafabriken”, säger Maria Dagman, presstalesperson Volvo Cars, till tidningen.

”Om man kan tänka sig ta ut en semestervecka i maj och istället jobba under semestern i sommar kommer man bli kompenserad med 15 000 kronor före skatt.”

Bakgrunden till det hela är alltså bristen på halvledare, det vill säga de små elektroniska komponenter som hela bilindustrin i dag lider brist på, och även andra industrier globalt.

Volvo Cars försöker parera halvledarbristen genom att ställa in produktionen tre dagar nästa vecka. Samtidigt erbjuds anställda att gå in och arbeta under en av sina semesterveckor och få 15 000 kronor för besväret.

Även ett produktionsstopp under torsdag och fredag i samband med Kristi Himmelsfärd är planerad.

Enligt GP har tillräckligt många tackat ja till erbjudandet om att jobba i sommar, och tjäna 15 000 kronor extra, för att produktionen ska kunna köras vecka 32.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Halvledarbrist stoppar Fords produktion [DagensPS.se] »

Läs vidare: Halvledarkrisen på väg att utlösa tredje världskriget? [DagensPS.se] »