Bristen på halvledare ställer åter till det för Ford i Europa. Biltillverkaren tvingas pausa produktionen vid nästan alla sina fabriker under flera månader framöver.

annons
annons

Det är Fords fabriker i Spanien, Tyskland och Turkiet som stoppar produktionen. På grund av halvledarsituationen så hade fabrikerna redan sedan tidigare planerat att gå på halvproduktion, men problemet kvarstår.

””Eftersom situationen inte avtar så har vi nu beslutat att ha längre produktionsavbrott”, säger en talesman för Ford till Automobilwoche, enligt Automotive News Europe.

Spänd situation 

Enligt talesmannen så ”förblir situationen på den globala halvledarmarknaden spänd och enligt alla uppskattningar kommer den att fortsätta att vara det under de kommande månaderna, vilket kommer leda till flaskhalsar för utbudet”.

Den återkommande huvudvärken för Ford kommer efter att företaget redan har sett förlorad produktion i april i sina europeiska fabriker på grund av halvledarbristen. Samtidigt blir slaget extra hårt eftersom företaget ser en rejäl ökning av beställningar.

Företaget försöker kompensera för förlorad produktion ”så gott vi kan” och kommer att prioritera fordon som redan beställts av kunder.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Konflikten som kan få stopp på hela industrin