Kreativa idéer föds i krisbransch. Restaurangbranschen är på sina håll ett exempel på det och detta är en av flera trender i år, enligt tidningen Företagaren.

ANNONS

Tidningen gör en summering av årets trender bland unga entreprenörer i Sverige.

Listan över innovationer spänner från norr till söder.

Bland annat nämns den svenska rymdfebern som exempelvis logistikförnyare i rymden men även smartare sätt att kommunicera med satelliter, skriver Företagaren.

AI trendar

AI är också en av 2021 års trender där för övrigt en av världens yngsta forskare på området, Oliver Edholm, är svensk.

Han är också en bolagsbyggare som jämförs med Spotifymiljardären Daniel Ek. När det gäller Edholm sätter han hållbarhet främst i sitt bolagstänk.

ANNONS
ANNONS

I den utsatta restaurangbranschen finns också hjältar som sticker ut och kläcker nya idéer ”mitt i stålbadet”. Bland annat går hubbar med kök att hyra, enligt artikeln.

Kvinnor tar plats

Kvinnor framträder starkt bland de innovativa trenderna och har förmågan att lösa de utmaningar som dyker upp. Bland annat i förlossningsvården och i kampen mot våld i hemmet, enligt artikeln.

Övriga trender som figurerar är framtidens kontor, pandemigenerationen, mångfald, svensk solteknik och ett slut på slösandet med talanger.

Dagens PS har olika sammanhang berättat om trender och inför 2021 skrev vi bland annat om vilka trender som väntar tech.

För techbranschen har den rådande pandemin betytt att snabbt anpassa sig till en förändrad marknad. Nästa år väntas att föra med sig stora möjligheter för techbolag – men jättarna riskerar ett eskalerat politiskt motstånd. Läs mer om det här.

Nyligen berättade vår avdelning Investerardygnet om en annan trend, den som indikerar fallande bostadspriser i städer. Högintressant förstås när många tycks tro att bostadsrallyt är orubbligt.

ANNONS
ANNONS

Du som av olika anledningar inte orkar jobba så mycket men ändå drömmer om att bli rik bör läsa den här artikeln. Den innehåller bland annat en boktips om hur du kan jobba bara fyra timmar om dagen men ändå bli förmögen.

Läs även: Efter covid-19 – varning för nya faror på trendlistan 2021 [DagensPS.se] »

Läs vidare: Trendbrott – elbilar tappar mark 2021 [DagensPS.se] »