Det finns en hel del utmaningar för chefer som leder på distans. Här är fem tips hur du som chef kan göra det på bästa sätt. 

”För dig som ledare blir det nu extra viktigt att fokusera på de tre T:na: Tydlighet, Tillgänglighet och Transparens”, säger Freddie Hahn, utbildare på kompetensutvecklarföretaget Informator, till VDtidningen.

För en chef som leder på distans är det extra viktigt att skapa och upprätthålla tydliga rutiner för kommunikationen med medarbetarna. När mycket av arbetet sker i det tysta är feedback ännu viktigare. Här är rådet att helst använda videosamtal eftersom det är omöjligt att använda aktivt lyssnande i chatt eller telefon.

Hitta ett system och skapa förutsättningar för att upprätthålla kontakten och hitta en balans så att teamet inte känner sig övervakade med för många avstämningar.

Här är Freddie Hahns 5 bästa tips till chefer som leder på distans:

1. Förtroende – åt båda håll
Förtroende för medarbetarna ger ofta förtroende tillbaka. En nyckelfaktor som virtuell ledare är den egna tillgängligheten. I normala fall fungerar en ledare bakom den stängda dörren dåligt och ännu sämre på distans. Därför är det väldigt viktigt att vara tillgänglig som chef och komma överens med medarbetarna hur ni ska kommunicera och på vilken plattform. Bestäm när på dagen alla bör vara tillgängliga och föregå med gott exempel: inga sms, email eller annan kommunikation sent på kvällen.

Ge medarbetarna de bästa förutsättningarna

2. Bli en mästare på tekniken
Bli mästare på den teknik ni använder för videosamtal och dela med dig av dina kunskaper till alla i teamet. Tänk även på det digitala kroppsspråket och hur ni kan använda ljus, kamera och mikrofon för att optimera mötet.

3. Ett transparent arbetsklimat
Alla trivs inte med att jobba på distans och det är ledarens ansvar att hålla humör och motivationen uppe. De som inte trivs med distansarbete kan behöva extra hjälp att skapa en så positiv arbetsmiljö som möjligt, både online och hemma. Se till att skapa en virtuell miljö som främjar informationsutbyte, öppenhet och annan kommunikation inom teamet. Upprätthåll den sociala miljön med digitala fikapauser och after work.

4. Se över hjälpmedlen
Ge medarbetarna de bästa förutsättningarna för att arbeta på distans. Till exempel stol, bord, bättre webbkamera och mikrofon med mera.

5. Utforska nya molnbaserade möjligheter
Ett sista tips är att utforska de nya molnbaserade möjligheterna som finns för samarbete online. Oavsett vad ni väljer för tjänst se till att alla är med och att ni gör det i små steg.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln här.

Läs mer: Så påverkas du som chef av LAS-förhandlingarna [Dagens PS

Här är Sveriges mest framgångsrika e-handelsföretag [Dagens PS]