Volvo Cars kallar tillbaka anställda. Runt 8 000 tjänstemän återgår succesivt till kontoret i Göteborg för att jobba därifrån.

ANNONS

Det är Göteborgs-Posten som berättar att Volvo Cars kallar tillbaka anställda, men att det ändå kommer att finnas öppningar att delvis jobba på distans framöver.

Under pandemin har en hög andel av Volvo Cars tjänstemän jobbat hemifrån, men från och med i morgon, tisdag 1 juni, är de åter kallade till kontoret för att jobba därifrån.

Uppmaningen att återgå till kontoret har gått ut via brev till medarbetarna och återgången till arbetsplatsen sker succesivt, vilket även fackförbundet Unionen välkomnar.

Mer kreativt och innovativt

”Vi har under en period nu haft distansarbete som utgångspunkt men nu ser vi att det är dags att vi i större utsträckning träffas fysiskt för att säkerställa våra anställdas och vårt företags utveckling. Och att detta med kreativitet och innovation är något som vi faktiskt gör bättre på plats”, säger Hanna Fager, personalchef och ansvarig för centrala funktioner i Volvo Cars koncernledning, till GP.

På Torslandafabriken har de omkring 6 000 medarbetarna varit på jobbet varje dag under pandemin, förklarar Hanna Fager och betonar att arbetsplatsen måste vara coronasäker i pandemitider.

Göteborg har enligt GP lägst antal vaccinerade i Sverige.

När Volvo Cars tjänstemän nu återgår till kontoret innebär det ändå en viss flexibiltet och möjlighet att även jobba hemifrån, detta gör man upp med sin chef, berättar Hanna Fager i artikeln.

ANNONS
ANNONS

”Nu i början är det viktigt att vi ger utrymme till kollektivtrafiken i rusningstid, så att många tjänstemän har möjlighet att ha flexibla starttider på arbetsplatsen. Man kanske börjar dagen hemma och kommer in lite senare, eller kanske lämnar lite tidigare och gör vissa arbetsuppgifter på distans på eftermiddagen. Vi ser att flexibilitet är något som medarbetare värderar högt”.

Läs även: Volvo Cars: Skippa semester – få 15 000 kronor [DagensPS.se] »