Flera techbolag sträcker nu ut handen till sparkade Twitter-anställda, och lovar att de kommer bli betydligt bättre behandlade än under Elon Musks styre. 

ANNONS

Det var varit en minst sagt kaotiskt period för Twitter där halva arbetsstyrkan nu får se sig efter nya jobb, sedan den nye chefen Elon Musk sparkar omkring 3 700 anställda.

Men det hade kunnat se värre ut. Andra techbolag sträcker nu ut handen till före detta Twitter-anställda och lovar en bättre behandling på köpet, berättar Reuters. 

Techbolag håller inte tillbaka med kritiken

Techbolagen håller inte tillbaka med kritiken mot världens rikaste person, som inte är vidare bra på att ta kritik enligt uppgifterna som väller in om att Musk bland annat ska ha sparkat anställda som har sagt emot honom på Twitters interna kanaler.

”Att få kritik är en del av ditt jobb som ledare. Om du vill hitta en plats där du kan vara oense med människor så anställer HubSpot”, uppger Katie Burke, chef på det amerikanska mjukvaruföretaget.

Även Amanda Richardson, vd för CoderPad som är en startup för rekryteringsprogram, sträcker ut handen till Twitters anställda och sågar samtidigt Musks förbud mot distansarbete.

”På CoderPad tror vi att din kompetens säger allt. Inte där du sitter. Inte om du sover på jobbet. Into om du arbetar 7 dagar i veckan i 18 timmar om dagen.”

Det blir alltså slut på den dåliga behandlingen för anställda om de går till andra bolag, det lovar även Michael Weening, vd för moln- och mjukvaruföretaget Calix.

Sätter team i första hand

Han vill sätta sina team i första hand och ser samtidigt Twitters kampanj att göra sig av med sina anställda som en stor möjlighet eftersom många förmågor nu letar efter nya jobb.

”De säger att de har fått nog.”

ANNONS
ANNONS

Varken Twitter eller Elon Musk har än så länge kommenterat den massiva kritiken.

Läs även: Avskedad från techjobbet? Så får du ett nytt [Dagens PS]

Läs även: Miljardförlust för Elon Musk – ändå rikast av alla [Dagens PS]