Avskedad från ditt techjobb? På jakt efter ett nytt? Här är tipsen du behöver ta till dig för att få nästa jobb.

ANNONS

Teknikvärlden har skakat av massuppsägningar när jättar som Meta, Elon Musk-ägda Twitter och Amazon försvinner jobb mitt i ekonomisk osäkerhet. Bara antalet IT-uppsägningar under 2022 står för mer än hälften av alla uppsägningar sedan Covid-19, enligt layoffs.fyi, en spårningswebbplats, skriver CNBC.

”Techföretag av alla former och storlekar omorganiserar, utvärderar utgifter och säger upp anställda”, säger Erin Lau, chef för serviceverksamheten på Insperity, ett HR-konsultföretag.

”Det skapar en stram arbetsmarknad som är ”översvämmad av arbetslösa yrkesverksamma och kvalificerade kandidater”.

Här är råden för att göra sig anställningsbar och attraktiv – och det första är att satsa på sin egen kompetensutveckling.

”Kompetenser är nu ”den nya valutan” på jobbet, konstaterar  och företag antar ett tillvägagångssätt för att anställa färdigheter först, säger Pooja Chhabria, karriärexpert hos Linkedin.

”Under det senaste året använde 40 procent av användarna på Linkedin uttryckligen kompetensdata för att hitta talanger, vilket är en ökning med 20 procent på ett år”, påpekar hon.

ANNONS
ANNONS

Efterfrågat

Fler tips?

”Vi har till exempel sett stora investeringar i artificiell intelligens och maskininlärning, så färdigheter som SQL, Python och AWS är alla topp efterfrågade färdigheter inom mjukvara och IT med en meningsfull tillväxt sedan 2015”, tillägger Chhabria.

Det innebär även, påpekar hon, att man ska läsa jobbeskrivningar noggrant för att se bilden av kompetenser och krav och se om man behöver fylla egna luckor.

En annan insikt är att man inte ska vänta med att söka.

”Linkedins data visar att du har fyra gånger större sannolikhet att bli anställd för en tjänst om du ansöker under de första 10 minuterna, så ställ in jobbvarningar för att meddela dig så snart ett jobb som passar dina kriterier publiceras och ansök så snart som möjligt”, är Chhabrias definitiva råd.

”Stora möjligheter”

Paychex vd John Gibson ser att det framöver fortfarande finns stora möjligheter till jobb inom små företag.

Där är det enligt honom viktigt att peka på sådant som kompetens inom kundservice.

ANNONS
ANNONS

”I denna osäkra miljö lägger arbetsgivare också större vikt vid mjuka färdigheter som problemlösning, kommunikation och motståndskraft. Detta är nyckelfärdigheter som teknikarbetare också behöver visa när vi arbetar i en hybridmiljö med team spridda över hela världen”, säger Gibson.

Linkedins Chhabria pekar också på vikten av att nyttja sitt nätverk.

”Börja med att nå ut till ditt nätverk … [som] kan vara det första steget för att öppna dörren till kontakter och konversationer med dina nuvarande kontakter, som kanske kan erbjuda råd, stöd eller göra introduktioner som kan hjälpa dig att bli anställd.”

Läs även: Därför ger tech-branschen anställda sparken just nu [Dagens PS]