Dagens PS

Suzuki bygger flygande bilar

Skydrive
Suzuki och Skydrive skapar en flygande bil (Foto: Skydrive)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 23 mars 2022Publicerad: 23 mars 2022

Flygande bilar är inte längre science fiction, och flera bolag har tagit fram modeller. Den senaste i raden är det japanska bolaget Suzuki, som inleder samarbete med startupen Skydrive.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Flygande bilar, särskilt som ett alternativ till taxi, lockar till sig investerare. De flesta modeller som har tagits fram liknar mer ett slags elektrisk helikopter, men en mängd tillverkare vill ändå in i branschen, trots en ännu väldigt liten och exklusiv marknad.

Av 177 satsningar från enskilda bolag är det bara sju som har lanserat en produkt och ännu färre som erbjuder den på en öppen marknad.

Skydrive är ett japanskt startupbolag och ledande inom tekniken, enligt Suzuki.

Flygande bilar som massproduceras

Teknikens Värld skriver att Skydrive och Suzukis samarbete syftar på att utveckla en produkt som kan massproduceras. Främst riktar man in sig på den indiska marknaden, men produkten kommer att lanseras globalt.

Suzukis indiska fabrik har redan blivit tilldelade motsvarande 13 miljarder kronor för att utveckla och ta fram elbilar och batterier, så inriktningen på den eldrivna marknaden rör sig på flera nivåer.

Skydrive siktar på att använda sina flygande bilar som taxiservice under världsutställningen i Osaka som går av stapeln 2025, skriver Teknikens Värld.

Läs också:

ANNONS

Flygande bil fått “officiellt tillstånd” – redo för take off
Snart kan du flyga med yachten till Sandhamn

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS