Enligt en ny rapport är två av tio kontorsanställda missnöjda med sitt jobb och var tredje kan tänka sig byta arbetsgivare.

ANNONS

”Detta är en illavarslande situation för svenska arbetsgivare. Dessutom har pandemin satt fart på svenskars tankar kring hur de ser på sin roll och arbetsplats. Mycket talar just nu för att det kommer ske stora rörelser på arbetsmarknaden. Därför är det extra viktigt för arbetsgivare att veta vilka verktyg som är viktigast för att behålla och attrahera kompetent personal”, säger Jenny Sandén, marknadschef på rekryteringsplattformen Workspace Recruit, som står bakom undersökningen.

Den visar att två av tio anställda (19 procent) på kontor är missnöjda med sitt jobb och att 29 procent, var tredje, är öppen för att byta arbetsgivare.

Fem procent svarar i rapporten att de vantrivs på jobbet och hälften uppger att arbetsplatsen är ”helt ok”.

Orsakerna till missnöjet är ungefär lika stort mellan chefskapet, den egna rollen, lönen, ledningen och företagskulturen.

Knappt hälften av Sveriges anställda säger att de aktivt söker nytt jobb eller är villiga att söka nytt jobb, enligt pressmeddelandet.

Här är fem vanligaste skälen till vantrivseln på jobbet:

1. Missnöje med lönen (36 procent)

2. Trivs inte med företagskulturen (35 procent)

3. Trivs inte med chefen (33 procent)

4. Missnöje med min rollen/arbetsuppgifterna (33 procent)

ANNONS
ANNONS

5. Vantrivsel med företagets ledning (32 procent)

Källa: Workspace Recruit

Läs även: Klumpig vd ”tar ledigt” – styrelsens beslut [Dagens PS]