Vd:n på Better.com som sparkade 900 anställda under en digital konferens ”tar ledigt med omedelbar verkan” – det är styrelsens beslut.

ANNONS

Vishal Garg, vd för bolånetjänsten Better.com, fick svidande kritik efter att ha sparkat 900 medarbetare på företaget under ett Zoom-möte.

Uppståndelsen lät inte vänta på sig sedan en TikTok-video spridits från mötet där vd Garg under Zoom-konferenssamtalet förklarar för de anställda som medverkade, cirka 15 procent av personalen, skulle avskedas på stört och att det var ”ett riktigt, riktigt utmanande beslut att fatta”.

Ramaskri på sociala medier

Better-vd:n hävdade att förra gången han gjorde något liknande så ”grät” han.

Kritiken haglade efteråt på sociala medier och det fick Garg att ångerfullt pudla (se länk under artikel) och tillstå att han betett sig klantigt och skämt ut de anställda.

Men hans ursäkt är inte tillräcklig, anser uppenbarligen styrelsen som i spåren av all turbulens nu beslutat att Vishal Garg ”tar ledigt med omedelbar verkan” efter händelsen, rapporterar Bloomberg med hänvisning till ett e-postmeddelande från Betters styrelse.

Företagskulturen blir föremål för granskning

Där framgår också att styrelsen ska låta ett oberoende företag granska ledarskapet och kulturen på företaget.

”Vi har mycket arbete att göra och vi hoppas att alla kan fokusera på våra kunder och stötta varandra för att fortsätta bygga ett bra företag och ett företag som vi kan vara stolta över”, skriver styrelsen i mejlet, enligt Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Finansdirektör Kevin Ryan uppges nu ta över den operativa verksamheten i Better.com efter ledighetsförklarade Vishal Garg.

Läs även: Vd sparkade 900 över Zoom – nu pudlar han [Dagens PS]