Dagens PS

Klumpig vd "tar ledigt" – styrelsens beslut

vd tjänst
Han sparkade 900 anställda på bara tre minuter under ett Zoom-möte – nu är Betters vd Vishal Garg tillbaka i tjänst. (Foto: skärmdump från Youtube / CB Insights)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 12 dec. 2021Publicerad: 12 dec. 2021

Vd:n på Better.com som sparkade 900 anställda under en digital konferens “tar ledigt med omedelbar verkan” – det är styrelsens beslut.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vishal Garg, vd för bolånetjänsten Better.com, fick svidande kritik efter att ha sparkat 900 medarbetare på företaget under ett Zoom-möte.

Uppståndelsen lät inte vänta på sig sedan en TikTok-video spridits från mötet där vd Garg under Zoom-konferenssamtalet förklarar för de anställda som medverkade, cirka 15 procent av personalen, skulle avskedas på stört och att det var “ett riktigt, riktigt utmanande beslut att fatta”.

Ramaskri på sociala medier

Better-vd:n hävdade att förra gången han gjorde något liknande så “grät” han.

Kritiken haglade efteråt på sociala medier och det fick Garg att ångerfullt pudla (se länk under artikel) och tillstå att han betett sig klantigt och skämt ut de anställda.

Men hans ursäkt är inte tillräcklig, anser uppenbarligen styrelsen som i spåren av all turbulens nu beslutat att Vishal Garg “tar ledigt med omedelbar verkan” efter händelsen, rapporterar Bloomberg med hänvisning till ett e-postmeddelande från Betters styrelse.

Företagskulturen blir föremål för granskning

Där framgår också att styrelsen ska låta ett oberoende företag granska ledarskapet och kulturen på företaget.

ANNONS

“Vi har mycket arbete att göra och vi hoppas att alla kan fokusera på våra kunder och stötta varandra för att fortsätta bygga ett bra företag och ett företag som vi kan vara stolta över”, skriver styrelsen i mejlet, enligt Bloomberg.

Finansdirektör Kevin Ryan uppges nu ta över den operativa verksamheten i Better.com efter ledighetsförklarade Vishal Garg.

Läs även: Vd sparkade 900 över Zoom – nu pudlar han

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS