Dagens PS

Per Bolund tagen i örat för beslut om Bromma flygplats

Per Bolund
Per Bolund vill skydda Sveriges skogar och främja biologisk mångfald. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 27 maj 2021Publicerad: 27 maj 2021

Per Bolund blir tagen i örat och får bakläxa av riksdagens trafikutskott. MP-ministerns beslut att lägga ner Bromma flygplats är förhastat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Regeringens beslut om att lägga ned flygplatsen borde inte fattas i pandemin. Först måste en plan tas fram hur Arlanda kan utvecklas.

Det anser en majoritet av riksdagens trafikutskott som i ett betänkande om luftfartsfrågor föreslår ett tillkännagivande – en uppmaning – till regeringen från riksdagen när det gäller Brommas framtid.

C-politiker kallar beslutet “oseriöst”

Trafikutskottet vill, skriver TT på SvD.se, att Bromma ska fortsätta vara just en flygplats och att ett nytt beslut tas när flyget är tillbaka på banan efter pandemin.

“Det duger inte att fatta ett beslut med långtgående effekter på människor i hela landet baserat på pandemieffekter här och nu. Det är direkt oseriöst”, tycker Anders Åkesson, trafikpolitisk talesperson för Centerpartiet, i en skriftlig kommentar som återges av TT.

I betänkandet från Trafikutskottet uppmanas regeringen även att ta fram en plan för att utveckla och utöka Arlanda flygplats för att se till att det finns tillräcklig flygkapacitet i Stockholmsområdet.

När det gäller Arlanda är förslaget att regeringen senast i december presenterar en plan.

Beskedet kom i april

ANNONS

Det var i april i år som regeringen meddelade att intentionen är att stänga Bromma flygplats och att en utredning tillsatts för att flytta flygtrafiken från Bromma till Arlanda, och om detta är möjligt.

Oppositionen har reagerat starkt på regeringens besked, som Dagens PS berättat, en politisk storm har utlöst kring Bromma flygplats framtid.

Läs även: Oppositionen stoppar nedläggning av Bromma flygplats »

Läs vidare: SAS legendariske vd: “Måste utgå från kunden” »

Läs också: Grön räddning för Bromma – Braathen vädjar till regeringen »

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS