Per Bolund blir tagen i örat och får bakläxa av riksdagens trafikutskott. MP-ministerns beslut att lägga ner Bromma flygplats är förhastat.

ANNONS

Regeringens beslut om att lägga ned flygplatsen borde inte fattas i pandemin. Först måste en plan tas fram hur Arlanda kan utvecklas.

Det anser en majoritet av riksdagens trafikutskott som i ett betänkande om luftfartsfrågor föreslår ett tillkännagivande – en uppmaning – till regeringen från riksdagen när det gäller Brommas framtid.

C-politiker kallar beslutet ”oseriöst”

Trafikutskottet vill, skriver TT på SvD.se, att Bromma ska fortsätta vara just en flygplats och att ett nytt beslut tas när flyget är tillbaka på banan efter pandemin.

”Det duger inte att fatta ett beslut med långtgående effekter på människor i hela landet baserat på pandemieffekter här och nu. Det är direkt oseriöst”, tycker Anders Åkesson, trafikpolitisk talesperson för Centerpartiet, i en skriftlig kommentar som återges av TT.

I betänkandet från Trafikutskottet uppmanas regeringen även att ta fram en plan för att utveckla och utöka Arlanda flygplats för att se till att det finns tillräcklig flygkapacitet i Stockholmsområdet.

När det gäller Arlanda är förslaget att regeringen senast i december presenterar en plan.

Beskedet kom i april

Det var i april i år som regeringen meddelade att intentionen är att stänga Bromma flygplats och att en utredning tillsatts för att flytta flygtrafiken från Bromma till Arlanda, och om detta är möjligt.

Oppositionen har reagerat starkt på regeringens besked, som Dagens PS berättat, en politisk storm har utlöst kring Bromma flygplats framtid.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Oppositionen stoppar nedläggning av Bromma flygplats [DagensPS.se] »

Läs vidare: SAS legendariske vd: ”Måste utgå från kunden” [DagensPS.se] »

Läs också: Grön räddning för Bromma – Braathen vädjar till regeringen [DagensPS.se] »