Dagens PS

Grön räddning för Bromma – Braathen vädjar till regeringen

Per G. Braathen
BRA:s ägare Per G. Braathen vill erbjuda den första flygsträckan i Sverige med elflyg i kommersiell trafik. (Foto: Pinterest)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 21 maj 2021Publicerad: 21 maj 2021

BRA-ägaren Per G Braathen trycker på hur viktig Bromma är för den gröna omställningen. Nu har flygentreprenören skickat ett brev till regeringen i ett försök att stoppa planerna på att lägga ner flygplatsen. 

ANNONS
ANNONS

Brommas vara eller icke vara ser ut att fortsätta.

Övertyga regeringen

Samtidigt som den rödgröna regeringen snabbt vill se ett avslut på Bromma-sagan så försöker norrmannen Per G Braathen, ägare av BRA flyg, att få regeringen på andra tankar, enligt Di. 

Brevet, som är adresserat till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och regeringens utredare, med uppmaningen att för att Sverige ska kunna säkerställa en grön omställning så måste den kontroversiella flygplatsen få finnas kvar.

”Som det ser ut nu får flyg­branschen inte tillgång till den infrastruktur som gör det möjligt att ställa om till en klimatsmart framtid och den redan i nuläget fulla flygplats­kapaciteten på Arlanda i hög­ trafiktid omöjliggör utvecklingen av både nationell och internationell flygtrafik”, skriver Per G Braathen.

Flyget ska bli grönt

Den flygdöd som har drabbat världen och Sverige under pandemin kommer snart vara ett minne blott säger BRA-ägaren vidare. Flyget kommer, enligt honom, tillbaka när människor vaccineras, samtidigt som sektorn kommer bli ännu grönare framöver.

”Bromma kan stängas 2038 om kapaciteten på Arlanda byggs ut. Men jag tror inte Bromma stänger ändå för flygplatsen kommer vara elektrifierad innan dess”, säger han.

ANNONS

Läs mer: Oppositionen stoppar nedläggning av Bromma flygplats

 

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS