Dagens PS

Livsmedelskoncernen storsatsar på hållbarhet

Greenfood
Nu ska livsmedelskoncernen Greenfood växa ytterligare genom en ny anläggning och dessutom bli ännu grönare. (Foto: Greenfood)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 05 maj 2021Publicerad: 05 maj 2021

Livsmedelskoncernen Greenfood bygger en ny jätteanläggning i Helsingborg. “Det största centret för hållbar livs­medelsproduktion i norra Europa”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Livsmedelskoncernen har haft ett tufft år men blickar framåt och ut i Europa.

Foodtech-­ och livsmedels­bolaget är verksam i åtta europeiska länder och ser bäst tillväxt i länder som Frank­rike, Tyskland och Belgien.

Ska växa i Europa

Samtidigt som restriktionerna lättar vill bolaget vara redo att ta ytterligare steg ut på kontinenten. Därför byggs nu en ny jätteanläggning på 44 000 kva­dratmeter för produktion och dist­ribution i Helsingborg – som ska vara klar om två år.

”Det vi försöker åstad­komma är ett modernt eko­system för innovation, pro­duktion och distribution av hälsosam mat. Det blir det största centret för hållbar livs­medelsproduktion i norra Europa, vilket känns super­spännande”, säger David von Laskowski, vd och koncernchef för Greenfood Group, till Di.

Anläggningen ska visa vägen för energi­- och miljö­effektivitet med effektiva kyl­system och modern värmeåtervinning, där en solcellsanläggning till exempel ska täcka delar av elbehovet.

Läs mer: Investeringarna inom hållbar mat exploderar

 

ANNONS

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS