Ilskan kulminerar över regeringens nya besked att alkoholförbudet från klockan förlängs. ”Folk är så arga att jag knappt kan hålla mina kollegor lugna”, säger krögaren PG Nilsson till Svenska Dagbladet.

ANNONS

Hans enda fråga till regeringen och i första hand till finansminister Magdalena Andersson (S) är: ”Varför betalas inte stödet ut?”

De hårt drabbade restaurangerna av regeringens och myndigheternas upptrappade coronarestriktioner har utlovats full kompensation för intäktsbortfallet.

Men enligt PG Nilsson har inget statligt stöd betalats ut sedan juli förra året.

Samtidigt skärps åtgärderna hela tiden.

Krögaren PS Nilsson understryker att protesterna inte riktar sig mot försöken att begränsa smittspridningen. Det är branschens utsatta situation i ett trängt läge som man opponerar sig mot, framhåller han.

Jonas Siljehammar, vd på krogbranschens organisation Visita, reagerar även han som tidigare mot att stödet från staten dröjer.

”Jag har den största respekt för att vi måste hindra smittan och göra vad vi kan. Men riksdagen var överens om att ge stöd vid inskränkningar för företag”, säger Soljhammar till Svenska Dagbladet.

ANNONS
ANNONS

Hans förhoppning var att alkoholförsäljning skulle tillåtas fram till 22 igen. Men så blev det alltså inte.

Läs även: Krogen fortsatt torrlagd efter klockan 20 [DagensPS.se] »