Svenska Klarna expanderar internationellt. Nu lanserar företaget ett kreditkort som ska kunna användas i fysiska butiker. Sådana kort finns redan i Sverige och Tyskland.

ANNONS

Klarnas lansering av ett nytt kreditkort ska göra det möjligt för användare att senarelägga sina betalningar 30 dagar. Klarnas Visa-kort ska fungera både i fysiska butiker och online, skriver CNBC.

Kortet kommer inte att erbjuda delbetalning, utan bara möjligheten att betala inom en månad. Men företaget säger att man efter hand kommer att erbjuda fler möjligheter.

Det vanligaste erbjudandet är annars att delbetala utan ränta. Vid delbetalning är det i stället handlaren som betalar en avgift.

Klarna menar att skillnaden mellan deras Visa-kort och andra kreditkort är att räntor och avgifter inte tillkommer när du betalar inom utsatt tid.

Lanseringen av kortet kommer samtidigt som den brittiska regeringen ser över reglerna för kreditindustrin.

Klarna under lupp

Kortet finns redan både i Sverige och Tyskland, där det används av 800 000 personer. Det här är Klarnas första lansering av kortet utanför EU.

” När det gäller köp online och kreditköp är ett rimligt alternativ, så har ”köp nu betala sedan” blivit det hållbara alternativet utan ränta och tydligt betalningsdatum”, säger Alex Marsh, chef för verksamheten i Storbritannien.

ANNONS
ANNONS

Men bolaget har mött kritik i både Storbritannien och Sverige för att göra det lätt för människor att skuldsätta sig och sedan inte kunna betala tillbaka när det är dags. Vid det laget blir räntan också ganska hög.

Just nu granskas branschen av brittiska myndigheter och regeringen förbereder en möjlig lagändring och förstärker den brittiska finansinspektionens rättigheter. Även i USA är Klarna just nu under granskning efter snabbt avancemang på den amerikanska marknaden.

Läs också:

Klarna i nytt stort samarbete med Chicago Bulls [Dagens PS]
Klarna har historiskt höga kreditförluster – ”oetiskt” [Dagens PS]